Kurt­ti­la hyppäsi kol­man­nek­si Permin mä­ki­vii­kol­la

Eemeli Kurttila ja Peter Räisänen kilpailivat Permin mäkiviikolla. Kuva Virpiniemestä.
Eemeli Kurttila ja Peter Räisänen kilpailivat Permin mäkiviikolla. Kuva Virpiniemestä.
Kuva: Jukka Leinonen

Taivalkosken Kuohun urheilijat Eemeli Kurttila ja Peter Räisänen osallistuivat Permin mäkiviikolle 2.-8.1. Venäjällä. Kiertueen nimi oli Christmas Tournament ja siihen osallistui lähes yli 150 hyppääjää seitsemästä eri maasta.

Kiertuepaikkakuntina olivat Perm, Kudymkar ja Tsaikovsky, jossa hypättiin myös kiertueen finaali. Finaali oli myös virallinen FIS Youth Cup osakilpailu.

Puitteen kiertueella olivat hienot. Urheilijat siirtyivät paikkakunnalta toiselle yhteiskuljetuksissa. Kilpailut lähetettiin suorana kansallisen TV-kanava Match Stranan toimesta. Urheilijoille ja valmentajille järjestettiin joka päivän iltatilaisuus, jossa myös paikallinen kulttuuri oli vahvasti läsnä.

Eemeli Kurttila ilahdutti mäkiviikolla tasaisuudellaan. Hän oli tasaisesti joka kilpailun kolmas. Mäkiviikon kokonaispisteissä Kurttilaa parempia olivat Kazakstanin Ilya Micernykh ja Venäjän Ivan Kozlov. Tasaisuudesta kertoo se, että Eemeli Kurttilan huonoin kierrossijoitus oli neljäs. Myös Peter Räisänen kisasi hienosti ollen koko mäkiviikon tuloksissa seitsemäs.

Suomen joukkueen valmentaja toimi Mika Määttä.