Kuusamo on liit­ty­mäs­sä seu­tu­kau­pun­ki­ver­kos­toon – seu­tu­kes­kus­ten edun­val­von­ta kuului nyt myös hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kuusamon kaupunginhallitus päätti liittymisestä seutukaupunkiverkostoon. Verkosto on seutukaupunkien oma edunvalvontaelin.

– Seutukaupunkeja ovat kaupungit, jotka ovat seutunsa ja talousalueensa keskuksia (seutukeskus) tai keskuspareja, mutta eivät ole maakuntien keskuksia. Seutukaupungit muodostavat kuntarakenteen perustan, esittelee verkosto yhteistyöhön organisoituvia seutukaupunkeja kotisivuillaan.

Verkostossa on ennen Kuusamon mukaan lähtöä 55 seutukeskusta. Näissä kaupungeissa asuu lähes miljoona ihmistä.

Kuusamo on jo aiemmin ollut verkoston toiminnassa mukana. Esimerkiksi Kuusamo on osallistunut Imatran vetämään urheilumatkailun kehittämishankkeeseen.

Seutukaupungit ovat ilmestymässä vahvemmin päivänpoliittiseen puheeseen edellisen hallituksen maakuntakeskuspainotusten kaaduttua.

Lue lisää varsinaisesta päätöksestä kunnallisessa päätöksentekojärjestyksessä, ja muun muassa siitä, miten seutukaupunkien verkoston koordinaattori arvioi hallitusohjelmaa Koillissanomien näköislehdestä.