Valokuitu: Sö­der­lun­dien perhe sai va­lo­kui­dun 19 vuoden odo­tuk­sen jälkeen

Toimittajalta: Toi­mit­ta­jal­ta: In­huil­laan­kos nyt oikein ura­kal­la vai syö­dään­kös samalta lau­ta­sel­ta?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kuu­sa­mo, Tai­val­kos­ki ja Posio hou­kut­te­le­vat yhdessä alueel­le työ­voi­maa

Kuusamossa, Taivalkoskella ja Posiolla on yhteinen haaste liittyen työvoiman saatavuuteen ja potentiaalisten muuttajien tavoittamiseen, todetaan Naturpoliksen tiedotteessa.

– Alueella on olemassa paljon vetovoimatekijöitä, ja kaikilla kunnilla omat erityispiirteensä uusien asukkaiden houkuttelemiseksi. Myös pitovoimaa löytyy kaikista kunnista, on tärkeää, että nykyiset asukkaat viihtyvät alueella hyvin, tiedotteessa todetaan.

Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy toimii päätoteuttajana Mahdollisuuksien Pohjoinen – JobBoost Koillis-Suomi –hankkeessa, jonka yhtenä tavoitteena on rekrytointi- ja asettautumispalvelujen kehittäminen muun muassa lisäämällä Kuusamo-Taivalkoski-Posio alueen tunnettuutta.

Hankkeessa työstetään NTRNZ Media Oy:n ja yhteistyöverkoston kanssa yhtenäisen työssäkäyntialueen konseptia, jonka avulla vahvistetaan mielikuvaa alueesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.

Konseptoinnissa syntyy ydinviesti, jolla aluetta pystytään markkinoimaan yhtenäisesti. Kaikessa työskentelyssä huomioidaan kuntien olemassa olevat strategiat ja visuaaliset ohjeet. Myöhemmin on tulossa vielä yhteiset verkkosivut ja markkinointikampanjoita.

Hankkeen rekrytointiasiantuntijana työskentelevä Terhi Murtoperä on itse paluumuuttanut Kuusamoon muutama vuosi sitten työn perässä ajatuksenaan vain käväistä kotikonnuilla ja jatkaa sitten matkaa eteenpäin.

– Täällä on kaikki mitä tarvitsen ja vähän päälle, tarkoituksena on jäädä pysyvästi Kuusamoon. Lisäksi saan nyt työkseni välittää tätä viestiä muillekin.

Huhti-toukokuun aikana tehdään muutama lyhyt kysely konseptoinnin taustoitusta varten. Ensimmäinen kysely on nyt julkaistu ja vastausaikaa on 7.4. saakka. Kyselyyn pääsee vastaamaan osoitteessa https://forms.gle/qS46GSCq6qoUTFby5.

Linkki kyselyyn löytyy myös Naturpoliksen verkkosivuilta Ajankohtaista-osiosta. Yhtenäisen työssäkäyntialueen konseptointi valmistuu toukokuun loppuun mennessä. Ajankohtaiset tiedot hankkeen etenemisestä löytyvät Naturpoliksen verkkosivuilta ja somesta.