Kuu­sa­mo­lai­set sa­li­ban­dy­ty­töt maa­jouk­kue­tiel­lä

Julia Nevanperä, Emmi Hokkinen ja Aada Tervo osallistuivat Pallo-Karhuista salibandyn maajoukkuetie-tapahtumaa
Julia Nevanperä, Emmi Hokkinen ja Aada Tervo osallistuivat Pallo-Karhuista salibandyn maajoukkuetie-tapahtumaa
Kuva: Juha Tervo

PaKa salibandyn d-tyttöjä oli mukana maajoukkuetie FBA (Floorball Academy) -tapahtumassa Eerikkilän urheiluopistolla. Kolmepäiväisessä tapahtumassa olivat Kuusamosta mukana Emmi Hokkinen, Julia Nevanperä ja Aada Tervo. Loppuviikoksi Eerikkilään saapui myös PaKan naisjoukkueesta Aada Nieminen c/b tyttöjen vastaavaan tapahtumaan.

D-tytöissä mukana oli yhteensä noin 150 pelaajaa, neljä seurajoukkuetta (PSS, Eräviikingit, Classic ja Koovee) sekä neljä United-joukkuetta. United-joukkueissa pelasi eri puolilta Suomea olevia pelaajia.

Tapahtuma sisälsi pääasiassa erilaisia fyysisiä testejä maanantaina ja tiistaina sekä kolme harjoituspeliä, joista PaKan tyttöjen United 4 -joukkue hävisi tiistaina United 3:lle 2-4 ja keskiviikkona Kooveelle 3-5.

Tapahtuman viimeisessä pelissä United 4 sai vastaansa PSS:n joukkueen. Tässä pelissä United 4:n tytöt pelasivat parhaan pelinsä ja teemana ollut tukipelaaminen toimi ajoittain jopa loistavasti. PaKan tytöt olivat ratkaisurooleissa: Emmi Hokkinen pelasi puolet pelistä ja oli omalla torjuntavuorollaan ohittamaton, Julia Nevanperä teki kaksi maalia ja Aada Tervo kolme maalia. United 4:n voitto 6-2 oli ansaittu ja tällä tuloksella joukkue nousi lohkossaan toiselle sijalle. Kokonaisuutena tapahtuma oli tyttöjen mielestä mukava vaikka fyysisissä testeissä joutui välissä kovillekin, lisäksi tapahtuman mukava henki ja uudet kaverit sekä hyvät järjestelyt loistavine puitteineen saivat tytöiltä sekä mukana olleilta huoltojoukoilta kiitosta.

Salibandyliiton Pelaajapolku uudistui maajoukkuetieksi 2017. Maajoukkuetie toteutetaan Eerikkilän Floorball Academyn (FBA) toimintaperiaatteiden mukaisesti. Pelaajakehityksen varmistamisen lisäksi keskeistä on seurojen valmentajien ja valmennuspäälliköiden osaamisen lisääminen.

Maajoukkuetie FBA toiminnan tavoite on kehittää suomalainen pelaajien kehittämisen malli maailman parhaaksi. Avainasiana uudistetussa pelaajakehitysjärjestelmässä on maajoukkue- ja maajoukkuetievalmentajien yhteistyö seuravalmennuksen ja valmennuspäälliköiden kanssa.

Toiminnan yksi tärkeimmistä tehtävistä on kokonaisvaltaisen kehittymisen seurantakonseptin kehittäminen ja toteuttaminen eri -ikäisille salibandypelaajille. Kehittymisen seurantakonseptin avulla voidaan varmistaa suomalaisten pelaajien kehittyminen oikeassa aikataulussa ja painottaa harjoittelua oikeaan suuntaan eri ikävaiheissa.