Kuu­sa­mon Juus­tol­le uusi pak­kaus­lin­ja, in­ves­toin­nin arvo 1 mil­joo­naa euroa

Kuusamon Juusto valmistaa vuosittain lähes neljä miljoonaa kiloa emmentalia, edamia, maasdamia, goudaa ja erilaisia kermajuustoja.
Kuusamon Juusto valmistaa vuosittain lähes neljä miljoonaa kiloa emmentalia, edamia, maasdamia, goudaa ja erilaisia kermajuustoja.

Kuusamon Juuston uutta paloittelu- ja pakkauslinjaa ajetaan parhaillaan sisään. Uusi laite korvaa jo pitkään käytössä olleen pakkauslinjaston. Kuusamon Juusto on Suomen toiseksi suurin juustonvalmistaja ja samalla pohjoisin.

– Uusi pakkauslinja tehostaa ja parantaa pakkaamon toimintaa merkittävästi. Nyt elokuun alussa käyttöönotetut paloittelulinja ja pakkauskone nopeuttavat pakkaamista ja pienentävät hävikkejä sekä varmistavat tuotteiden laadun, kertoo toimitusjohtaja Jarmo Oksman.

Investointi on arvoltaan 1,1 miljoonaa euroa ja kokoluokaltaan mittava viime vuosien investointeihin verrattuna.

– Investointi on merkittävä Kuusamon Juustolle, joka valmistaa kypsytettyjä juustoja Suomen pohjoisimmassa Juustolassa, Oksman kiteyttää.

Kuusamon Juusto valmistaa vuosittain lähes neljä miljoonaa kiloa emmentalia, edamia, maasdamia, goudaa ja erilaisia kermajuustoja. Juustonvalmistukseen käytetään noin 40 miljoonaa litraa maitoa.

Kuusamon Juusto työllistää suoraan 80 henkilöä ja lisäksi alihankkijoiden palveluksessa on toistakymmentä työntekijää. Pohjois-Suomessa tuotettu maito tulee 80 tilalta eri puolilta Koillismaata ja Pohjois-Pohjanmaata.

Huomisessa Koillissanomissa asiasta enemmän.