Pölkky Kuu­sa­mol­la on pääsy Eu­roo­pan kor­keim­paan sar­jaan, mutta kar­sin­to­jen­kin ko­ti­pe­lei­hin kuu­sa­mo­lais­kat­so­jal­la olisi pitkä matka – "Ro­va­nie­mel­lä sai­sim­me salin varmaan edul­li­sem­min ja len­to­pal­lo­ys­tä­viä pa­rem­min liik­keel­le kuin Ou­lus­sa"

Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Kuu­sa­mon ke­sä­teat­te­ri­aree­naan ra­hoi­tus­ta – Naisen kaipuu jat­ku­mas­sa hel­mi­kuus­sa, Kai Leh­ti­nen ohjaa Kaup­pa-au­ton

Helikummun kesäteatteriareenan rakennustyöt alkavat keväällä. Markku Pölösen kirjottama Kauppa-auto esitetään heinäkuussa Torankijärven alueella, sillä Helikummun areena ei ehdi vielä valmistua. 1970-luvulle sijoittuvassa maalaiskomediassa kuullaan Hectorin musiikkia.

Kuusamon Näyttämö on saanut Pohjois-Pohjanmaan ely-keskukselta rahoitusta Helikummun katetun kesäteatteriareenan investointihankkeeseen. Näyttämön tiedotteen mukaan saatu avustus on merkittävä: Hankkeen kokonaiskustannus on 311 613,30 euroa, josta Näyttämö sai avustusta 75 prosenttia eli 233 709,97 euroa (Euroopan unionin osuus + valtion osuus).  Hankkeen toteutusaika on 07.09.2020 - 31.12.2022.

Avustuksen turvin Näyttämö voi alkaa toteuttaa ja rakentaa katettua kesäteatteriareena Helikummun alueelle. Rakennustyöt aloitetaan heti kevään aikana, kerrotaan tiedotteessa.