Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Kuu­sa­mon näyt­tä­möl­lä suuria suun­ni­tel­mia - uusi ke­sä­teat­te­ri ja oma show

-
Kuva: Mikko halvari

Kuusamon Kesäteatterin sijainnista on taitettu peistä siitä lähtien, kun tieto toiminnan loppumisesta entisellä Hotelli Kuusamon alueella tuli tietoon.  Nyt puheenjohtaja Harri Laurila vahvistaa, että kesäteatteri jatkaa entisellä paikallaan vielä ensi kesän.

– Helmikuussa alkavat uuden näytelmän harjoitukset, joihin vielä miesosan esittäjiä on hakusessa. Ensi kesänä Torangin rannassa nähdäänkin Kai Lehtisen ohjaama näytelmä Kauppa-auto, joka kertoo 1970-luvun maalaiselämästä.

Kuusamon Näyttämö on esittänyt kaupungille, että kesäteatteri siirtyisi takaisin Helilammen alueelle, missä se toimi aikaisemmin. Kaupunki teki kuntoarvion vanhalle kesäteatterialueelle viime kesänä. Sen mukaan järkevin ratkaisu uudeksi sijaintipaikaksi on Helilammen entinen kesäteatterialue, jonka omistaa kaupunki. Yhdyskuntatekniikan lautakunta päätti loppuvuodesta, että kyseinen alue vuokrataan rakennuksineen Kuusamon Näyttämölle 30 vuodeksi vuosivuokran ollessa 1 800 euroa.

– Vuokrasopimusta ei ole vielä allekirjoitettu, koska päätös ei ole saanut lainvoimaa. Laskemme tässä päiviä molemmin puolin, ja jos kaikki käy hyvin, sopimus voidaan allekirjoittaa tammikuun viimeisinä päivinä, kertoo kaupungin kiinteistöpällikkö Anne-Kaisa Olva.

Laurila on tyytyväinen ratkaisuun.

Remonttia on tehtävä paljon, sillä tällä hetkellä katsomossa kasvaa männyn taimia, katsomo ja näyttämö täytyy kattaa ja nykyisessä rakennuksessa on paljon paranneltavaa samoin kuin parkkipaikkojen kuntoon laittamisessa. Myös vessat, näyttelijöiden tilat ja väliaikatarjoilun mahdollistaminen ovat etusijalla tarpeita määriteltäessä.

– Helilammella on kuitenkin paljon hyvää, joista huonoin ei ole sen metsäinen miljöö, joka luo paikalle ainutlaatuisen hyvän tunnelman ja antaa vapaat kädet lavastukselle.

Alueen maaperä on suosiollinen rakentamiselle ja nykyinen betonista tehty katsomo on hyvä perusta sen kuntoon laittamiseksi.

Lue koko juttu paperilehdestä tai näköislehdestä.