Kuu­sa­mon Pelaamo on sul­jet­tu

Viime viikon lopulla siivoojat tekivät loppusiivousta entisen Pelaamon tiloissa.
Viime viikon lopulla siivoojat tekivät loppusiivousta entisen Pelaamon tiloissa.
Kuva: Mikko Halvari

Prismassa sijainnut Veikkauksen Pelaamo on sulkenut ovensa.

– Liikepaikkastrategiassamme on sijaintiin, pelikatteeseen ja kannattavuuteen liittyviä mittareita, jotka eivät Kuusamon Pelaamossa riittävällä tavalla ole täyttyneet. Pelaamon sulkemisen päätös tehtiin jo vuoden alun YT-neuvottelujen yhteydessä, kertoo tiedottaja Oskari Keskitalo Veikkauksesta.

Hänen mukaansa hajasijoitettujen rahapeliautomaattien kokonaismäärää vähennetään ensi vuoden loppuun mennessä 3 500 automaatilla.

”Pakollinen tunnistautuminen astuu siis voimaan jo tammikuun 2021 aikana.”
Oskari Keskitalo
Veikkaus

– Kokonaismäärää lasketaan siis 18 500:sta noin 15 000:een. Rahapeliautomaattien osalta myös pakollisen tunnistautumiseen siirtymistä on päätetty aikaistaa. Veikkaus aikaistaa pakolliseen tunnistautumiseen siirtymistä vuodella siitä, mitä eduskunta viime keväänä päätti. Pakollinen tunnistautuminen astuu siis voimaan jo tammikuun 2021 aikana.

Keskitalo kertoo, että hajasijoitettujen automaattien kokonaismäärää tullaan vähentämään vuoteen 2025 mennessä jopa 8000:lla kappaleella.

– Rahapeliautomaattien vähennysten paikkoja ei ole vielä päätetty, vaan selvitysprosessi vähentämisten suhteen on käynnissä. Selvitämme muun muassa mahdollisuutta ottaa huomioon alueiden sosioekonomiset ominaisuudet pelikoneiden vähentämisessä. Paikkakuntakohtaisia tietoja meillä ei siis ole antaa tällä hetkellä.

Veikkaus on ollut syksyn aikana poikkeuksellisen kohun kohteena, kun kävi ilmi, että kauppojen peliautomaatteja on sijoitettu asuinalueille, jossa asuu paljon ongelmapelaajia. Sen vuoksi peliautomaatteja on siis päätetty vähentää. Nettisivuillaan Veikkaus puhuu kuitenkin kauniisti vastuullisuusohjelmastaan.

– Veikkaus on kotimainen peliyhtiö, ja meillä on erityinen tehtävä. Haluamme aktiivisesti ennaltaehkäistä peliongelmien syntyä ja tuottaa pelaajille luotettavasti iloa, viihdettä ja jännitystä. Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy yli miljardi euroa vuodessa, jolla edistetään lukuisten ihmisten hyvinvointia. Toimintaamme ohjaa ajatus, että olemme sekä miljoonan että yhden ihmisen puolella, eikä ketään unohdeta.

Kolikon toinen puoli peliautomaattien sulkemisessa on se, että etenkin pienille kaupoille ne ovat olleet tärkeä tulonlähde. Monille kyläkaupoille niistä saadut tulot ovat olleet juuri se lisä, millä liiketoiminta on saatu pidettyä plussan puolella.