Kuu­sa­mos­ta ehdokas Vuoden va­paa­eh­toi­sek­si

Ehdotuksia Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi tuli 276 ympäri Suomea. Yleisöäänestys on käynnissä. Voittaja palkitaan 5.12. Järjestyksessään kuudennessa Vuoden vapaaehtoinen -kampanjassa haetaan henkilöä, joka voi olla pitkän linjan vapaaehtoistoimija tai uusi tulokas. Hän toimii vapaaehtoisena sydämellä ja innostaen missä päin Suomea tai millä alalla tahansa. Hän voi olla yhteisön kantava voima, taitava innostaja, kekseliäs toiminnan kehittäjä, siltojen rakentaja, erilaisten kohtaamisten synnyttäjä tai muuten ansioitunut ja aktiivinen vapaaehtoinen.

Äänestää voi 27. lokakuuta saakka

Kuka tahansa sai ehdottaa Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaa. Ehdokkaiksi nimettiin 86 omistautunutta vapaaehtoista 45:ltä paikkakunnalta tai alueelta.

Äänestyksen päätyttyä arvovaltainen raati valitsee palkittavan kymmenen eniten yleisöääniä saaneen ehdokkaan joukosta.

Vuoden vapaaehtoinen palkitaan 5.12.2019. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

Kuusamosta ehdolla on Ari Tuuliainen, joka toimii Karpalo-kirppiksellä kirpputorin vastaavana hoitajana 7.8.2017 alkaen. Työ on vapaaehtoistyötä. Siitä saa ruokapalkan. Erityisen toiminnasta tekee avoin ja välitön ihmisten kohtaaminen, palvelualttius ja innostunut suhtautuminen työhön. Lähtökohtana on ollut kuntoutuminen työkyvyttömyyseläkkeellä säännölliseen vapaaehtoistyöhön.

Kuusamosta ehdolla on Ari Tuuliainen