Mainos

Lai­na­ver­tai­lul­la voit löytää edul­li­sim­mat lainat ja säästää

Pikalainat ovat suosittu, mutta verrattain kallis lainamuoto. Kilpailu lainoittajien kesken on kuitenkin kovaa, joten kilpailuttamalla voit löytää huomattavan edullisen lainan.

-

Vakuudettomat pikalainat mielletään usein kalliiksi lainaksi, jota tulisi välttää. Osin tämä johtuu lainoittajien aggressiivisesta mainonnasta ja erilaisten lainaehtojen sekavuudesta. Ensisijaisen lainoittajasi tulisi aina olla oma pankkisi. He tuntevat taloudellisen tilanteesi ja lainan ehdoista voidaan keskustella huomattavasti pikalainoja joustavammin. Mikäli taloudellinen tilanteesi on vakaa ja voit jopa asettaa omaisuuttasi lainan vakuudeksi, saat lainaa huomattavasti pikalainoja matalammalla korolla. Äkillinen lainaaminen on kuitenkin joskus välttämätöntä, mutta se tulisi tästä huolimatta tehdä suunnitelmallisesti ja omaan taloudelliseen tilanteeseesi sopivasti.

Luottokelpoisuutesi voi määrittää lainasi hinnan

Kun haet mitä tahansa lainaa, luottokelpoisuutesi määrittää paitsi hakemuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä, myös sinulle tarjottavasta korkotasosta. Kolme yleisintä tekijää, joita lainoittajat voivat arvioida osana hakemuksen käsittelyä ovat:

● Hakijan tulot ja menot

● Henkilökohtainen tilanne (mm. asunto, työhistoria, perhe)

● Maksuhäiriömerkinnät

Suomessa maksuhäiriömerkintä johtaa lähes poikkeuksetta kielteiseen lainapäätökseen, mutta muut tekijät, hakijan liian alhaista ikää lukuun ottamatta, eivät usein ole suora este lainan saamiselle. Myös maksamattomat velkasi voivat joissain tapauksissa olla este lainan myöntämiselle. Velkakulujesi ja kuukausitulojesi välistä suhdetta kutsutaan velkaantumisasteeksesi.

Kilpailuta luotot lainavertailupalvelulla

Tarpeeseesi sopivan lainan löytäminen voi tuntua vaikealta, mikäli et ole aivan varma tarvitsemastasi lainatyypistä, tai jos et tunne lainojen yleistä hintatasoa. LoanScouter -lainavertailu kerää Suomen suosituimmat pikalainat yhdelle sivustolle, josta sopivan vaihtoehdon löytäminen on nopeaa ja vaivatonta. Lainalistalta löydät muun muassa lainojen todelliset vuosikorot selkeästi esitettynä, joten vertailua on helppo tehdä jo muutamalla silmäyksellä.

Voit valita sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon vain jos tunnet eri lainatyypit, -termit ja -kulut. Lisäksi sinulla on hakijana oltava selkeä ja realistinen kuva omasta taloudellisesta tilanteestasi. Nopeiden käsittelyaikojen vuoksi pikalainojen myöntäjät eivät tee perinteisiä pankkeja

vastaavaa hakijan taustojen selvittämistä. On siis omalla vastuullasi suunnitella lainan takaisinmaksu niin, että pystyt suoriutumaan siitä sovitusti. Sopimuksen muuttaminen myöhemmin voi lisätä lainakuluja.

LoanScouterin sivuilta löydät kattavat ohjeet eri lainatyyppien eroista, kuukausibudjetin laatimisesta, säästämisestä ja lainaamisesta. Täysin ilmaiseksi, totta kai! Voit siis aloittaa edullisen lainan etsinnän jo tänään LoanScouter -lainavertailulla