La­si­töis­tä rä­sy­mat­toi­hin – Kan­sa­lais­opis­ton ke­vät­näyt­te­ly osoit­taa, että vaikka tölk­kien klip­suis­ta syntyy lam­pun­var­jos­tin

Päätalo-keskuksessa on vielä tämän viikon Kansalaisopiston kevätnäyttely. Ryijyt ovat nyt muotia. Tölkkien klipsuista syntyy vaikka valaisin.

Taivalkosken Kansalaisopiston kevätnäyttely on avoinna vielä tämän viikon.
-
Kuva: Tiia Määttä

Kevätnäyttelyssä, on esillä jälleen monta ihmetyksen aihetta. Kuinka ihmeessä jotkut ihmiset ovat niin taitavia, että osaavat tehdä juomatölkkien avaaja-klipsuista kokonaisen lampunvarjostimen? Entäpä montako klipsua yhteen varjostimeen tarvitaan?

Näyttelyssä on esillä sekä kädentaito- että kuvataidekurssin töitä.

Heti tuloaulaan saapuessa katseet kiinnittyvät suuriin ikkunoihin ripustettuihin, taitavasti tehtyihin ja värikkäisiin lasitöihin. Kahvipaketeista oli tällä kertaa syntynyt kassien ohella myös pöytäliinoja ja Liisa Johansson Jokijärveltä oli tehnyt rautalangasta ja helmistä tehtyjä ihastuttavia koriste-esineitä.

Pauliina Vääräniemi oli sorvannut puusta hienon Fortuna-pelin, joka toi mieleen lapsuuden leikit.

On tavattoman hienoa, että ihmiset vaalivat edelleen käden taitojaan monin eri keinoin. Kevätnäyttelyssä oli esillä mattoja, raanuja, tauluja, koruja, erilaisia käyttöesineitä ja lasitaideteoksia.

Raanut katosivat kotien seiniltä joskus 1980-luvulla samoin kuin täkänätkin. Suomen Käsityön Ystävien mukaan ryijyt ovat kuitenkin tehneet paluun suomalaisten kotien seinille. Koskahan on ristipistotöiden vuoro?

Näyttelyssä ei ole sisäänpääsymaksua.