Lii­ka­sen­vaa­ran­tiel­lä on pauk­ku­nut kym­me­niä ren­kai­ta, Oulanka Fes­tis­sä va­rau­du­taan kor­jauk­siin – hi­nau­sy­rit­tä­jä: "A­siak­kaal­ta meni kaikki ren­kaat"

Oululaisen Polon perheen matka Oulangan kansallispuistoon päättyi monien muiden tapaan hinausauton odotteluun. Murske oli tehnyt selvää takarenkaasta Liikasenvaarantiellä.
Oululaisen Polon perheen matka Oulangan kansallispuistoon päättyi monien muiden tapaan hinausauton odotteluun. Murske oli tehnyt selvää takarenkaasta Liikasenvaarantiellä.

Liikasenvaarantien tietyömaalla on rikkoutunut kymmeniä renkaita tänä kesänä. Määrä on niin suuri, että tänään alkavassa Oulanka Festissäkin varaudutaan rengasvaurioihin pop up -huoltopisteellä. Syynä renkaiden rikkoutumiseen on mitä todennäköisimmin tien pinnoitteena käytettävä terävähkö murske. Kuusamolaisen Hinauspalvelu Karjalaisen yrittäjälle Hannu Karjalaiselle Liikasenvaarantie alkaa olla hyvinkin tuttu paikka.

– Tänäkin aamuna asiakkaalta meni kaikki neljä rengasta. Kaksi oli tohjona ja kaksi vuosi, Karjalainen kertoo.

Yksi Liikasenvaarantiellä renkaansa rikkonut autoilija on oululainen Ismo Polo, joka oli viime perjantaina perheensä kanssa matkalla Oulangan kansallispuistoon. Jo Liikasenvaarantielle tultaessa Polo huomioi tien kunnon.

– Sanoin vaimolle jo käännyttäessä, että on sen näköistä mursketta, että meneeköhän rengas rikki. Jatkoimme silti matkaa.

Polo kertoo ajaneensa tiellä nopeusrajoituksen mukaan. Noin viiden kilometrin matkan jälkeen auton rengaspainevaroitus hälytti. Polo ei tästä huolestunut, sillä varoitusjärjestelmä oli piipannut aiemminkin, mutta ilman syytä. Kymmenen kilometrin jälkeen Polo pysähtyi liikennevaloihin. Rengasvaurio tuli ilmi tuolloin.

– Tiessä oli pieni koroke ja peräkoukku otti kiinni maahan. Silloin huomasin, että kuskin puoleinen takarengas oli puhjennut.

Edessä oli soitto hinauspalveluun.

Lue, mitä mitä Polo tuumaa rengasrikosta ja mikä on Lapin ely:n kommentti Liikasenvaarantiestä 10.7. printistä ja näköislehdestä.