Lionsit muis­ta­vat lap­si­per­hei­tä joulun alla

Diakonissa Heidi Keränen vastaanottaa Taivalkosken Lions Clubin lahjoituksen vähävaraisille lapsille. Lahjakortin luovuttivat Joonas Peltoniemi ja Jukka Mikkonen.
Diakonissa Heidi Keränen vastaanottaa Taivalkosken Lions Clubin lahjoituksen vähävaraisille lapsille. Lahjakortin luovuttivat Joonas Peltoniemi ja Jukka Mikkonen.

Taivalkosken seurakunnan diakonissa Heidi Keräsellä oli keskiviikko onnen päivä, kun paikallinen Lions Club lahjoitti kuudelle vähävaraiselle lapsiperheelle lahjakortit paikallisiin ruokakauppoihin joulun ostoksia varten.

– Taivalkoskella on runsaasti työttömyyttä, ja avun tarvetta löytyy. Kela on kiristänyt viime vuosien aikana toimeentulorahoissa, joten monessa perheessä on taloudellisesti todella tiukkaa.

Keränen kertoo, että toki seurakuntakin yrittää avustaa vähävaraisia perheitä, mutta vuoden lopussa tahtovat rahat olla lopussa, vaikka kuinka on yritetty vuoden aikana pihistää.

Lahjakortit luovutettiin nyt seurakunnan diakoniatyölle, joka jakaa ne sitten eteenpäin tarvitseville.

– Monet perheet ottavat itse yhteyttä, mutta on myös sellaisia, jotka eivät yksinkertaisesti rohkene olla yhteyksissä meihin. Tiedämme kuitenkin useimpien tiukoilla olevien perheiden tilanteen ja vihjeitäkin tulee.

Lahjakortin luovuttajat Jukka Mikkola ja Joonas Peltoniemi tietävät itsekin, mitä on olla saavana osapuolena tiukassa tilanteessa. Kummankin miehen lapsuudessa on ollut tilanne, että paikallinen seurakunta on antanut rahallista tukea, kun sitä on tarvittu.

– Siksi on luonnollista myös itse auttaa, he sanovat.

Lions Club Taivalkoskella on noin 30 jäsentä, ja se tekee kaikenlaista työtä saadakseen rahaa hyväntekeväisyyteen.

– Teemme aurauskeppejä ja myymme ne edelleen Destialle, molemmissa kaupoissa on pullonpalautusautomaatin veressä keräyslipas, johon voi laittaa automaatista tulleet roposet. Ja paljon muuta.

Mikkola ja Peltoniemi toivovat saavansa joukkoonsa nuorempia jäseniä, sillä kuten monien muiden suomalaisten järjestöjen ohella myös