Kokeilu: Tekoäly otsikoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta

Lu­ki­jal­ta: Ei to­del­la­kaan ole mitään mys­tis­tä voimaa, Pekka Vir­ta­nen

Olipa harvinaisen moukkamainen kolumni keskiviikon 19.7. Koillissanomissa. Pekka Virtanen ei näytä tajuavan, että kolumnistin kannattaisi keksiä itse sanottavansa eikä rääppiä toisten kirjoituksia.

Pekka Virtasen luetun ymmärtäminenkin vaikuttaa olevan heikoissa kantimissa. Ei kolumnissani mistään mystisestä voimasta puhuttu vaan todettiin, että maailma muuttuu eikä muutokselle näy loppua. Tämähän on itsestään selvää ja sen kieltäminen on varsinaista peruutuspeiliin katsomista.

Minä voisin tulla aivan hyvin toimeen ilman autoja ja tietokoneita, mutta mikään ei osoita, että ihmisten enemmistö hylkäisi ne ainakaan lähitulevaisuudessa. Samoin kansallisvaltioiden Euroopassa olisi hyvät puolensa, mutta mikään ei osoita sitäkään, että kansa haluaisi sitä enää, kun se kerran on päässyt nauttimaan elintason noususta ja vapaan liikkumisen riemuista.

En esitä tässä omia mielipiteitäni, totean vain tosiasiat. Minkä minä sille voin, että tosiasiat ovat sellaisia kuin ne ovat. Joka puolueella on asioiden väärinymmärtämiseen erikoistuneiden änkyröiden kiintiönsä, eikä Vihreät näköjään tee tässä poikkeusta.