Lukijalta

Lu­ki­jal­ta: Isis-nais­ten asia ei ole ihan yk­sin­ker­tai­nen

”Pitääkö islamisteja pelätä?” Noin kuului otsikko tiistain 9. heinäkuuta Koillissanomien Lukijalta-palstalla. Ja annettiin ymmärtää, että ei. Kirjoituksessa viitattiin Isisin joukkoihin menneisiin naisiin. Kirjoittaja näki heidät nälkäisinä naisina lapsineen, jotka hänen mukaansa pitäisi ilman muuta ottaa takaisin Suomeen.

Mutta kun asia ei ole ihan noin yksinkertainen. Erään kirjoituksen mukaan jotkut naiset, jotka ovat osallistuneet Isisin toimintaan, ovat kertoneet norjalaislehti Verdens Gangelle, että naiset ovat olleet Isis-järjestössä aktiivisia. Naiset ovat saaneet asekoulutusta, ommelleet räjähdeliivejä itsemurhapommittajille ja houkutelleet muita henkilöitä Isisin alueelle internetin ja puhelimen välityksellä.

Joku Isisin orjana ollut nainen on kertonut ulkomaalaisten naisten myös surmanneen ampumalla naisia, joita on syytetty noituudesta. Nainen on kertonut nähneensä, kuinka järjestöön kuulunut toinen nainen teloitti 25 noituudesta syytettyä naista ampumalla näitä päähän järjestön ”pääkaupungissa” Raggassa Syyriassa.

On todettu, että naiset ovat jihadisteina ideologisesti yhtä motivoituneita rakentamaan islamilaista kalifaattia kuin miehet.

Entäpä heidän lapsensa? Millaisen aivopesun he ovatkaan mahtaneet saada. Isisin piireissä käsittääkseni lapsiakin opetetaan käsittelemään aseita ja jopa tappamaan.

En tiedä nimenomaan Suomesta lähteneiden tilannetta. Ei varmaan Lukijalta-palstan kirjoittajakaan sitä tiedä! Yllä olevan perusteella Suomesta lähteneiden takaisinotto ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys, mikäli päättäjät ollenkaan välittävät meidän Suomen asukkaiden turvallisuudesta! Suokoon Pyhä Jumala päättäjillemme viisautta tehdä kunkin kohdalla oikea päätös!

Anja HiltunenTaivalkoski