Lukijalta

Lu­ki­jal­ta: Kuusamo tar­vit­see mat­kai­lu­par­kin kes­kus­taan: "Tämä vil­kas­tut­tai­si kes­kus­tan elämää ja toisi asiak­kai­ta kes­kus­tan yri­tyk­siin"

Monet matkailijat tulevat Kuusamon luontokaupunkiin matkailuautoilla. Usein matka jatkuu pohjoista kohti pysähtymättä keskustan palvelujen äärellä. Olemme kuulleet puhuttavan keskustan ”näivettymisestä” ja siitä, etteivät turistit pysähdy keskustassa. Itse karavaanarina huomaan kuitenkin usein matkailuautoja pysähtyneenä yöpymään parkkialueille, Helilammen uimarannalle, Tolpanniemen venesatamaan ja muihin paikkoihin, joihin voi näppärästi yhdeksi yöksi pysäköidä.

Täällä olevat leirintäalueet tarjoavat erilaisia palveluja leiriytyjille ja leirintäalueet houkuttelevat palveluillaan erityisesti pitempiaikaisia yöpyjiä alueilleen. Kaikille leirintäalueille ei pääse kirjautumaan yöllä.

Kuusamosta löytyy Evon tarjoama kemiallisen wc:n tyhjennys paikka Jatatien vedenpuhdistamolta, mutta sinne ei saa tyhjentää harmaavesisäiliötä.

Esitän, että Kuusamon kaupunki selvittää mahdollisuudet järjestää matkailuparkki Kuusamon keskustan alueelle. Maksua vastaan matkailijat voisivat pysäköidä autonsa yhdeksi yöksi esimerkiksi Kelanrannan tai urheilukentän paikoitusalueelle ja käyttää urheilukentän wc-tiloja. Tämä vilkastuttaisi keskustan elämää ja toisi asiakkaita keskustan yrityksiin. Maailmalla tällaisia matkailuparkkeja on kaupunkien keskustoissa yksityisten leirintäalueiden lisäksi. Kaupunki voisi selvittää seurakunnan ja yrittäjien kiinnostusta matkailuparkin ja yrittäjien yhteiseen ilmoitustauluun, jossa voisi olla ilmoituksia paikallisista tapahtumista ja palveluista.

Marja Tornbergkaupunginvaltuutettu, Keskusta