Lukijalta

Lu­ki­jal­ta: Kuu­sa­mos­sa­kin pitää pa­nos­taa työ­hy­vin­voin­tiin - val­tuus­to­aloi­te kult­tuu­ri- ja lii­kun­ta­se­te­lis­tä

Työntekijöiden hyvinvointiin tulee panostaa myös käytännön tason toimenpiteillä ei pelkästään puheissa.

Työssään hyvinvoiva henkilöstö voi todennäköisesti hyvin myös vapaa-ajallaan, ja päinvastoin. Työhyvinvointi vaikutta organisaation kilpailukykyyn ja taloudelliseen tulokseen. Myös maineeseen työnantajana, ja sitä kautta suoraan työntekijöiden saatavuuteen, sillä on vaikutusta.

Hyvin suunnitellut ja toteutetut investoinnit työhyvinvointiin voivat maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Esimerkiksi liikuntaharrastuksen tukeminen tänään voi näkyä tulevaisuudessa moninkertaisesti säästettyinä sairaanhoitokuluina – erityisesti selkävaivojen ennaltaehkäisyllä pystytään säästämään huomattavia summia, ja ennen kaikkea tuomaan laatua myös (työ)elämän loppuvuosiin. Vapaa-ajalla tapahtuvan liikunnan sekä kulttuuripalvelujen käytön positiivinen merkitys myös mielenterveyden kannalta on suuri.

Esitänkin, että Kuusamon kaupunki myöntää työntekijöilleen Smartum seteleitä/saldoa 200 euron arvosta vuodessa (100 euroa syksyllä ja 100 euroa keväällä) käytettäväksi liikunta-ja kulttuuriharrastuksiin/palveluihin. Liikunta-ja kulttuuritoimi vastaa käytännön toteutuksesta.

Helena Karjalainen
Mika Flöjt
Vuokko Käsmä
Tarmo Raatikainen
Marjo Kämäräinen
Tuija Vanttaja
Inka Hokkanen