Yrittäjälinja: Lu­kio­lais­ten mi­ni­yri­tyk­set ki­saa­vat tänään Oulussa

Kesätyöt: Nuoria pal­ka­taan metsää is­tut­ta­maan

Toimittajalta: Nuoriso ei olekaan pilalla

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta

Lu­ki­jal­ta: Laske siis vain Tapio peit­se­si – en ole missään vaa­leis­sa eh­dok­kaa­na, mutta minulle pappina ja kris­tit­ty­nä tuo on Per­ke­leen evan­ke­liu­mia, jota on eh­dot­to­mas­ti vas­tus­tet­ta­va vii­mei­seen saakka

Kuusamolainen kotiseutuneuvos Seppo Ervasti vastaa lukijan kirjoituksessaan perussuomalaisten eduskuntaehdokas Tapio Lämsälle edustavansa itseään.
Kuusamolainen kotiseutuneuvos Seppo Ervasti vastaa lukijan kirjoituksessaan perussuomalaisten eduskuntaehdokas Tapio Lämsälle edustavansa itseään.
Kuva: Jani Väisänen

Tapio Lämsä kävi KS:n numerossa 91/ 2.10.1018 urhollisen ritarin tavoin hyökkäämään Kokoomuksen kypäräpäistä pappia vastaan ja puolustamaan omaa viiteryhmäänsä, perussuomalaisia. Sillä tavalla hän sai samalla oivallisen tilaisuuden pieneen vaalimainontaan. Minun on valitettavasti tuotettava Tapiolle pettymys. En edusta mielipiteineni sen enempää papistoa kuin Kokoomustakaan, vaan yksinomaan omaa vaatimatonta itseäni. En ole missään vaaleissa ehdokkaana, vaan olen vetäytynyt kaikesta aktiivitoiminnasta sivuun. Laske siis vain Tapio peitsesi, ja ota aivan rauhallisesti.

Kirjoitukseni oli vastine Jorma Kanasen kirjoitukseen, joka käsitteli sitä kuinka historia toistaa itseään, mutta siitä huolimatta siitä ei vain opita. Se ei ollut suunnattu pelkästään perussuomalaisia vastaan, vaan kaikkea äärioikeistolaista liikehdintää vastaan Euroopassa. Nämä suuntauksethan pitävät jo valtaa sekä Puolassa että Unkarissa. Osittain he ovat vallassa myös nykyisessä Italian hallituksessa. USA:n Trump näyttää näitä oikeistolaisia voimia vahvasti myötäilevän, joten kyllä sinulla Tapio on vahvoja kavereita puolellasi.

Wersailles’n rauhan kollektiivista pakkosysteemiä vastaan nousi 1930-luvulla voimakasa kiihkokansallinen liikehdintä, joka päällisin puolin oli vain voimakkaasti isänmaallinen ja oman kansan etuja ajava, mutta valtaan päästyään osoittautui hyvin rasistiseksi kehittäen peräti oman rotuoppinsakin. Tämä ihmisten luokitteluhan eriasteisiin rotuihinhan on tieteellistä hölynpölyä. Tämä kiihkokansallinen suuntaus vei toiseen maailmansotaan ja juutalaispogromeihin.

Kun tästä katastrofista on selvitty, ja Eurooppa päässyt hyvin jaloilleen, jopa niin että vanhat kansalliset ristiriidat on unohdettu, niin samalla on unohtunut se tosiasia, että juuri EU on tehnyt mahdolliseksi nykyisen rauhan, vakauden ja hyvinvoinnin. Historian opetus on jälleen kerran unohdettu. Jälleen vaaditaan vahvoja kansallisia rajoja tullimuureineen, hajanaista Eurooppaa ja meistä poikkeavien ihmisten syrjimistä ja sulkemista rajojen ulkopuolelle. Onpa jälleen juutalaisvastaisuuskin nostanut päätään eri puolella Eurooppaa, myös meillä. Tämän kanssa rintarinnan kulkee islamofobia eli islamin uskolla pelottelu. Tämä kaikki, Tapio hyvä, on rasismia.

Tämä kaikki, Tapio hyvä, on rasismia.

Kun teidän ikioma mestarinne, Halla-aho, hyvin selkeästi ilmoitti, että kaikki humanitäärinen maahanmuutto on lopetettava, niin tämä asiallisesti merkitsisi sitä, että juuri kaikki nälkäisimmät ja eniten apua tarvitsevat ihmiset jätetään tuuliajolle ja oman onnensa nojaan. Minulle pappina ja kristittynä tuo on Perkeleen evankeliumia, jota on ehdottomasti vastustettava viimeiseen saakka.

Suomelle eristäytyminen omien rajojen sisälle ilman läheisiä suhteita nimenomaan läntiseen Eurooppaan saattaa meidät tilanteeseen vuonna 1939. Kuinka hyvin lienee Tapio lukenut historian läksynsä, mutta hän kuitenkin lienee jostakin kuullut, mitä silloin tapahtui. Me olimme yksin kuin nalli kalliolla, kun suurvalta yritti meidät jyrätä. Kuule Tapio ei koskaan saa päästää tilannetta sellaiseksi. Meillä on luotu hyvät suhteet itään suurella vaivalla, ja hyvä puolustuksellinen järjestelmä länteen. Tätä hienovaraista systeemiä ei sinisten eikä perussuomalaisten pöppäkourat saa mennä murtamaan. Se on suurella kansallisella konsensuksella rakennettu ja sen aikaan saamiseksi on nähty paljon työtä ja vaivaa Paasikivestä ja Kekkosesta aina Niinistöön asti. Sen romuttaminen olisi vihonviimeinen typeryys.

Tätä hienovaraista systeemiä ei sinisten eikä perussuomalaisten pöppäkourat saa mennä murtamaan.

Tullimuurien sisään käpertyminen ilman tullittomia markkinoita Eurooppaan ajaisi meidät taloudellisestikin 1930-luvulle. Vanhana sota-ajan kasvattina sanon sinulle Tapio lopuksi yhden asian: ”Sota on helvettiä, silmitöntä tappamista, heikointen suunnatonta kärsimistä, verta, hikeä ja kyyneleitä, siitä on sankaruus kaukana!” Siksi meidän on rakennettava rauhallinen Eurooppa ilman barrikadeja.