Lukijalta

Lu­ki­jal­ta: Toi­vot­ta­vas­ti älytön Kit­kan­tien re­mont­ti lai­te­taan jäihin

Kuntasektorilla päivän sana tuntuu olevan veronkorotukset ja YT-neuvottelut. Täällä Pohjois-Karjalassa esimerkiksi Joensuussa on mittavat YT-neuvottelut, joissa myös henkilöstöryhmiltä on pyydetty esityksiä säästökohteista.

Väistämättä sama tilanne tulee Kuusamossakin eteen. Henkilöstöryhmiltä jos kysytään säästökohteita, niin varmasti päällimmäisenä nousee esiin täysin ylimitoitettu Ouluntaival ja Kitkantien remontti. Parkkipaikkoja rajusti vähentävä, liikkeiden säilymistä vaikeuttava ja katualueen kunnossapidossa väliaikaista lumenvarastointitilaa rajusti vähentävä, kuvissa näyttävä, mutta käytännössä toteutettuna nykyiseen verrattuna paljon huonompi ja tarpeeton ratkaisu.

Yritystoiminnan ja asumisen kannalta välttämätön perusinfrakin eli kuituverkko kun pitäisi rakentaa, niin mistähän siihenkään rahat kun sitä ei ole ymmärretty aikanaan miljoonien tukirahoitusta hyödyntäen toteuttaa. Ja kun sisäilmaongelmaisia rakennuksiakin olisi välttämätöntä korjata tai rakentaa uusia. Entäpä kasvavan vanhusväestön hoitaminen?

Toivottavasti ainakin tuo älytön ylimitoitettu katuremontti nyt välittömästi ”pannaan jäihin” ja ihan oikeasti mietitään mihin rahat riittävät ja pannaan kuntatalous huomioiden toteutukset oikeaan tärkeysjärjestykseen!

Ilkka Tammi