Lu­ku­het­ki lap­sil­le – Posion Lions klubin jäseniä vie­rai­li Ne­nä­päi­vän mer­keis­sä esi­kou­lu­lais­ten luona lu­ke­mas­sa heille las­ten­kir­jo­ja

Kettu päättää maalata taulun. Mutta maalauskohteen valitseminen on vaikeaa, kun mäyränpennut eivät pysy paikoillaan, ruokaa maalatessa tulee nälkä, eikä tähtiä näe maalata pimeässä, <span class="type--person">Anneli Jurmu</span> aloittaa lukemaan Kettu-juttuja –kirjaa esikoululaisten lapsiryhmälle Lions-klubin jäsenien vieraillessa lasten luona perjantaina pidetyn Nenäpäivän kunniaksi.<span class="type--person"> Miro, Leena, Jessica</span> ja <span class="type--person">Ella kuuntelevat.</span> Vuokko Jokela kertoi Nenäpäivän merkityksestä ja auttoi lapsia asettamaan punaisen nenän paikoilleen.
Kettu päättää maalata taulun. Mutta maalauskohteen valitseminen on vaikeaa, kun mäyränpennut eivät pysy paikoillaan, ruokaa maalatessa tulee nälkä, eikä tähtiä näe maalata pimeässä, Anneli Jurmu aloittaa lukemaan Kettu-juttuja –kirjaa esikoululaisten lapsiryhmälle Lions-klubin jäsenien vieraillessa lasten luona perjantaina pidetyn Nenäpäivän kunniaksi. Miro, Leena, Jessica ja Ella kuuntelevat.
Kettu päättää maalata taulun. Mutta maalauskohteen valitseminen on vaikeaa, kun mäyränpennut eivät pysy paikoillaan, ruokaa maalatessa tulee nälkä, eikä tähtiä näe maalata pimeässä, Anneli Jurmu aloittaa lukemaan Kettu-juttuja –kirjaa esikoululaisten lapsiryhmälle Lions-klubin jäsenien vieraillessa lasten luona perjantaina pidetyn Nenäpäivän kunniaksi. Miro, Leena, Jessica ja Ella kuuntelevat.
Kuva: Erkki Ahola

Kettu päättää maalata taulun. Mutta maalauskohteen valitseminen on vaikeaa, kun mäyränpennut eivät pysy paikoillaan, ruokaa maalatessa tulee nälkä, eikä tähtiä näe maalata pimeässä, Anneli Jurmu aloittaa lukemaan Kaija Pannulan kirjoittamaa sekä Netta Lehtolan kuvittamaa Kettu-juttuja –kirjaa esikoululaisten lapsiryhmälle Lions-klubin jäsenien vieraillessa lasten luona perjantaina pidetyn Nenäpäivän kunniaksi.

– Ei kettu voi maalata, Jessica toteaa, ja saa muut ryhmän lapset Miron, Leenan ja Ellan katsahtamaan lukijaa tarkemmin.

– Nämä on kolme hännäkästä tarinaa tässä kirjassa. Satukirjassa ja saduissa nämä ovat kuvitteellisia tarinoita, Anneli Jurmu vastaa lapsille.

– Osaatteko te lapset jo lukea, Anneli kysyy.

– Ei me vielä osata, Ella vastaa.

No niin, jatketaanpa kirjan tarinaa. Eräänä päivänä se tapaa toisen ketun, joka näyttää, että koko maailma on täynnä tärkeitä aiheita. On vain uskallettava tarttua pensseliin, Anneli jatkaa lukemistaan. Lapset keskittyvät kuuntelemaan, ja ilmeet heidän kasvoillaan muuttuvat sen mukaan kun satukirjan tarina etenee.

Lahjoitustempauksensa päätteeksi vieraat jakautuivat siis lasten kanssa ryhmiin ja lukivat heille satukirjoja.

Vierailu sai lapsilta tietysti iloisen vastaanoton. Anneli Jurmun lisäksi siniliivein pukeutuneeseen lionsryhmään kuuluivat Olavi Kari-Koskinen, Taina Karasti, Virva Jakkula ja Vuokko Jokela, joka kertoi Nenäpäivän merkityksestä.

Posion Lions klubin, heidän jo perinteeksi muodostunut tempaus perjantaina siis liittyi valtakunnalliseen Nenäpäivä-säätiön järjestämään keräykseen, jolla kerätään varoja kehitysmaiden lasten olojen parantamiseksi. Nenäpäivä ei tänä vuonna ollut valtakunnallisesti Lions-liiton virallinen aktiviteetti, vaan kukin paikallinen yhdistys niin halutessaan sai järjestää omia tempauksiaan.

Tänä vuonna Nenäpäivä järjestettiin jo 13. kerran.

Jokela sanoi Suomessa yleisesti ottaen asiat olevan hyvin, mutta kehitysmaissa tarvitaan moneen asiaan apua.

– Nenäpäivän varojen keruulla autetaan maailman köyhimmissä oloissa eläviä lapsia lukemaan ja kirjoittamaan, sekä selviämään sairauksista.

–  Osa keräysvaroista käytetään lasten koulutarvikkeiden hankintaan, Jokela kertoi.

Lahjoituksella

olot paremmaksi

kehitysmaissa

2 euroa - rokotus seitsemälle lapselle

5 euroa - moskiittoverkko perheelle

10 euroa - lukutaito lapselle

15 euroa - hedelmäpuita perheelle

20 euroa - rokotukset 50 lapselle

40 euroa - syntymätodistus 4 lapselle

50 euroa - koulupuku 10 lapselle

75 euroa - opetusvälineitä kouluun

100 euroa - viljelykoulutus 20 perheelle

Lähde: Nenäpäivä-säätiö