Lunta noin 20 sent­ti­met­riä ta­van­omais­ta enemmän – mar­ras­kuu Koil­lis­maal­la ta­van­omais­ta kyl­mem­pi ja lu­mi­sem­pi

Marraskuu ja koko syksy olivat Lapissa tavanomaista kylmempiä ja erittäin sateisia etenkin maan keskiosassa. Tavanomaista vähäsateisempaa oli lähinnä Pohjois-Lapissa.

Kuukauden päättyessä oli lunta lähes koko maassa. Lapissa, Koillismaalla ja Kainuussa lunta oli 30–50 senttimetriä, mikä on noin 20 senttimetriä tavanomaista enemmän.

Syksy eli syys-marraskuu oli Lapissa noin asteen tavanomaista kylmempi, muualla maassa syksy oli keskilämpötilaltaan melko tavanomainen. Viimeksi Lapissa on ollut näin kylmä syksy vuonna 2002.

Koillismaalta Satakuntaan ulottuvalla vyöhykkeellä satoi yleisesti 1,5–2-kertainen määrä tavanomaiseen marraskuuhun verrattuna. Paikoin mitattiin jopa paikkakuntakohtaisia marraskuun sademääräennätyksiä.

Marraskuu oli Lapissa pääosin 1–2 astetta tavanomaista kylmempi, kun taas maan eteläosassa noin asteen tavanomaista leudompi.

Kuukauden ylin lämpötila, 10,9 astetta, mitattiin Helsingissä ja Porvoossa 14. marraskuuta. Alin lämpötila, -30,9 astetta, mitattiin Enontekiöllä ja Utsjoella kuukauden 11. päivänä.

Aurinko paistoi marraskuussa tavanomaista vähemmän. Auringonpaistetunteja kertyi suuressa osassa maata noin 20 tuntia.