Mainos

Ly­myää­kö teidän kel­la­ris­sa kun­toi­li­jan kul­ta­suo­ni?

Omakotitalojen sekä kerrostalojen kellareista saattaa löytyä kuntoilijoille kullan arvoinen etu.

-

Kuntosaliharjoittelu on tehty yhä paremmin mahdolliseksi kaikille kuntoilijoille halpojen ketjusalien yleistyessä ja kuukausimaksujen alentuessa. Useiden talojen kellarista saattaa löytyä kuitenkin tätäkin parempi vaihtoehto kuntoiluun. Oma kuntosali on nimittäin helppo rakentaa myös pieneen tilaan.

Ketjusalien edullisista kuukausisopimuksista huolimatta panostus kotisaliin saattaa säästää pitkässä juoksussa selvää rahaa. Kuntosalilaitteet ovat usein jopa edullisempia kuin ihmiset uskaltavat toivoakaan, ja nykyään osissa maksaminen kuuluu lähes kaikkien verkkokauppojen palvelutarjontaan.

Rahan säästämisen lisäksi kotikuntosalissa on myös muita etuja, joita ei välttämättä osata ottaa huomioon. Kuntoiluun käytetystä ajasta voi kotisalin ansiosta vähentää jopa useita tunteja viikossa, sillä harjoittelu onnistuu kotona eikä salille tarvitse erikseen reissata. Kotona treenatessa myöskään ruuhkista ei tarvitse välittää, vaan laitteet ovat aina vapaasti käytettävissä.

Kuntosalilaitteet mahtuu pieneenkin tilaan

Kun kuntosalia suunnitellaan kotiin tulee tietenkin ottaa huomioon käytettävissä oleva tila. Treenipaikan saa kuitenkin rakennettua pienempäänkin huoneeseen tai kellaritilaan, kun kuntosalilaitteet valitsee tarkoin ja omaan tarkoitukseen sopivaksi. Varmasti sopivat kuntosalilaitteet saa, kun ottaa yhteyttä asiansa osaavaan asiakaspalveluun.

Pienestä tilasta saa paljon irti hankkimalla jo yhden tai kaksikin kuntosalilaitetta. Esimerkiksi laadukas painonnostopenkki painoineen mahdollistaa laaja-alaisesti koko kehon treenaamisen, eikä vie paljoa tilaa. Myös vinopenkki, vatsalihaspenkki ja leuanvetotanko ovat täydellisiä kuntosalilaitteita pieneen tilaan. Seinään kiinnitettävä leuanvetotanko ei esimerkiksi vie lainkaan lattiatilaa.

Kokoontaitettavat kuntosalilaitteet on myös helppo varastoida treenin jälkeen.

Kuntopyörällä treeni onnistuu säällä kuin säällä

Täydellinen salitreeni vaatii tietenkin myös aerobisen treenin. Kotoa löytyvä kuntopyörä mahdollistaa kunnon hikitreenin vaikka ulkona sataisi loskaa vaakatasossa. Kuntopyörällä treenaaminen kotona mahdollistaa myös esimerkiksi kirjan lukemisen tai television katselun pyöräillessä. Halvimmillaan 150 eurolla saatava kuntopyörä on tarjous, josta ei kannata kieltäytyä. 

Kuntopyöräily säästää niveliä, joten kuntopyörätreeni soveltuu hyvin myös nivelvaivaisille ja ylipainoisille ihmisille. Rekumbentti kuntopyörän ansiosta laji sopii myös kuntoutukseen sekä ikäihmisille. Kovempaan ajoon suunniteltu spinningpyörä saattaa sopia jo enemmän treenanneille paremmin.

Erillisen kuntoiluhuoneen lisäksi kuntopyörä ja kuntosalilaitteet on mahdollista sijoittaa parvekkeelle, jossa ilma kiertää paremmin.