Lukijalta
Mielipide

Matkailun yllätyksiä

Riemastuttava syyskausi meneillään, sillä olihan takana neljäkymmentä työvuotta ja alkamassa ansaittu eläkeaika. Nyt voi touhuta sellaista, mikä on jäänyt tekemättä ja kokematta, eikä aikataulu paina päälle.

Mitä jos lähdettäisiin katsomaan Rukan talvikisoja, joita on vain sohvaperspektiivistä aiemmin koettu. Muutama klikkaus ja sopiva yllättävän halpa majoituskin löytyi.

Piti vielä soitolla varmistaa voiko olla niin edullinen, ja vieläpä kisojen aikaan. Olihan se, ja sai ottaa ystäväpariskunnan seuraksi samaan hintaan. Koettiin urheiluelämykset läheltä, kannustajien riemu, Rukan talvinen tunnelma, johon oli helppo heittäytyä mukaan.

Päivät olimme ulkona ja nautimme hyvistä aterioista keskustan laadukkaissa ruokapaikoissa, iltamyöhällä saavuimme majoituspaikkaan saunomaan ja nukkumaan. Muutahan emme jaksaneetkaan ulkoilun jälkeen.

Lähtiessä laitoimme paikat siihen kuntoon kuin ne olivat olleet ennen meitä ja tyytyväisinä ajelimme talvinähtävyyksien kautta kotiin. Pian tuli tekstiviesti: asunto oli jätetty siivoamatta ja siitä tuli maksaa korvaus.

Selviydyttyämme suuresta ällistyksestä soitimme vuokraajalle. Hän penäsi sitä, miksi nettiarvioinnissa oli annettu joistakin osioista vain kahdeksan ja miksi arviointia ei perusteltu.

Hänen mukaansa wc-tilat olivat jäljiltämme siivoamatta. Nyt alkoi jo täällä päässä salamoida!

Soitimme mökin kunnossapitäjälle. Hän sanoi, että mökin vessan peilissä oli vesiroiskeita ja keittiön hanat eivät olleet kirkkaiksi hangattu. Kyllä hävetti!

Olemme matkustaneet kolmessakymmenessä maassa, majoittuneet monenmoisissa asunnoissa, eikä tällaista ole koettu. Uusi kokemus jälleen! Jos arvioit jotakin, kahdeksan onkin huono numero.

Jos lähdet mökistä, kiillota peilit ja hanat! Oijoi!

Pääsimme vuokranantajan kanssa sopimukseen, että maksamme puolet pyydetystä summasta, ja nyt siirrymmekin sitten asuntoautoiluun.

Merja Repo