Mat­ti­oven tarina Po­siol­la päättyy - kai­vos­yh­tiö on kiin­nos­tu­nut teh­das­kiin­teis­tös­tä

Posiolla sijaitseva Mattiovi Oy lopettaa toimintansa. Mattioven omistaja Jeld-Wen Suomi Oy kertoo tiedotteessaan, että yritys on päättänyt neuvottelut paikallisten ammattiliittojen kanssa ja 26 työntekijälle pyritään etsimään töitä muista JW-yksiköistä. Yhtiön tuotantotilat sijaitsevat nyt Alavudella, Kuopiossa ja Vääksyssä, myyntikonttorit Tampereella ja Helsingissä.

Tehdaspäällikkö Jyrki Laheniuksen mukaan ratkaisuun päädyttiin, koska Jeld-Wen keskittyy vahvistamaan operatiivista toimintaansa Pohjois-Euroopassa. Siirto muihin yksiköihin valmistuu täysimääräisesti syksyllä 2019.

Mattiovi Oy on irtisanonut Posion kunnan omistamat tehdastilat, joista Latitude 66 Cobalt Oy kaivosyhtiö on ilmoittanut olevansa kiinnostunut.

– Käynnistämme välittömästi selvitysprosessin, jossa tarkastellaan tilojen sopivuutta kaivostoiminnan tukipalvelutoimintoihin, Latitude 66 Cobalt Oy:n viestinnästä vastaava Jussi Lähde kertoo.

Hänen mukaansa 8 500 neliön tehdasrakennus on hyvässä kunnossa ja siitä on pidetty poikkeuksellisen hyvää huolta. Hän kertoo, että selvitystyöhön menee kesälomien vuoksi joka tapauksessa useampi kuukausi.