Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Merja, Matti, Laura, se de­ma­ri... het­ki­nen kuka puut­tuu? – eh­dok­kai­den nu­me­ro­jär­jes­tys sot­keu­tui al­ku­met­reil­lä

Ketkä puuttuivat julisterivistä ja mille paikoille he kuuluvat? Ehdokasnumeroilla kampanjointi alkoi Kuusamossa kompastellen. Toisella puolella järjestyksestä ei ollut enää tietoakaan.
Ketkä puuttuivat julisterivistä ja mille paikoille he kuuluvat? Ehdokasnumeroilla kampanjointi alkoi Kuusamossa kompastellen.
Ketkä puuttuivat julisterivistä ja mille paikoille he kuuluvat? Ehdokasnumeroilla kampanjointi alkoi Kuusamossa kompastellen.
Kuva: Mikko Halvari

Presidentinvaalin vaalijulisteet ovat ilmestyneet kadunvarsille ja toreille, nyt kun ennakkoäänestyksen alkuun on aikaa vajaa viikko. Presidentinvaalin ennakkoäänestys alkaa ensi viikon keskiviikkona.

Vaalijulisteiden puhaaminen katukuvaan on paikallisesti vaalityötä tekevien hommaa. Torstaina aamupäivästä Kuusamossa liikkeellä olivat olleet jo Merja Kyllösen (vas.), Matti Vanhasen (kesk.), Laura Huhtasaaren (ps.), Tuula Haataisen (sd) ja Sauli Niinistön (sit.) kannattajat.

Tyhjiä paikkoja oli kolme. Rivistä uupuivat vielä Pekka Haaviston (vihr.), Nils Torvaldsin (r.) ja Paavo Väyrysen (sit.) kampanjajulisteet.

Tässä vaiheessa presidentinvaalien kampanjointia nimet ja naamat alkavat olla tuttuja ja kampanjajulisteen tehtäväksi jää numeron markkinoiminen. Kuusamossa vaalijulisteisiin tavoiteltiin numerojärjestystä, mutta koska ehdokasta numerolla yksi ei ole, Kyllösen kampanjajuliste rivissä toisena vesitti hyvän yrityksen alkupäässä.

Puolueväriä kampanjajulisteessaan vahvimmin korostaa punaisiin pukeutunut ja punaista taustaa vasten kuvattu sosiaalidemokraattien ehdokas Tuula Haatainen. Sauli Niinistö luottaa kuviin tasavallan presidentin arjesta. Perussuomalaiset menevät etunimi edellä, vasemmiston Kyllönen koko nimellä. Matti Vanhasen kampanjakuvassa on jokeri-kortin tunnelma. Torvalds luottaa pelkkään numeroon ja Väyrynen perinteiseen Paavo presidentiksi -tekstiin.

Pekka Haaviston kampanjajulisteista olisi hyvä löytyä myös sellaisia joissa on numero. Ainakaan Kuusamossa ehdokasnumeroa ei voi päätellä julisterivistä.

Presidentinvaalin ajat ja paikat

Vaalipäivä sunnuntai 28.1.

Ennakkoäänestys ke-ti 17.-23.1.

Mahdollinen toinen vaalipäivä su 11.2.

Mahdollinen toinen ennakkoäänestys 31.1.-6.2.

Äänestyspaikat Kuusamo: Kuusamotalo ja Rukan koulu

Ennakkoäänestyspaikat Kuusamo: Kuusamotalo, K-Citymarket, Prisma, Porkkapirtti, äänestysbussi (17.1.)

Äänestyspaikka Posio: kunnanvirasto

Ennakkoäänestyspaikat Posio: kunnanvirasto, Kuloharju, Ylikitka, Lehtiniemi

Äänestyspaikka Taivalkoski: Hutun koulu, Jurmun koulu, koulukeskus, kunnantalo, Metsäkylä

Ennakkoäänestyspaikka Taivalkoski: kunnantalo

Vaaleilla valittu Suomen tasavallan presidentti astuu virkaan maaliskuun 1. päivänä.