Mainos

Miksi ja miten laina kan­nat­taa kil­pai­lut­taa? ”Lainat kil­pai­lut­ta­mal­la voi säästää satoja euroja vuo­des­sa”

Lainojen kilpailutusta usein suositellaan, sillä kilpailuttamalla voi säästää rahaa ja saada paremmat lainaehdot. Käytännössä kilpailutus voi tuntua vaivalloiselta, jolloin ensimmäiseen vaihtoehtoon tyytyminen voi houkuttaa. Lainavertailupalvelu Lead Supplyn toimitusjohtaja Andreas Linde kertoo, miten lainojen kilpailutuksesta voi tehdä helpomman.

Lähde: Pixabay/Firmbee
Lähde: Pixabay/Firmbee

Pieni ajankäyttö lainojen vertailussa ja kilpailuttamisessa kannattaa. Monet lainantarjoajat saavat suuren osan asiakkaistaan juuri siksi, että ihmiset eivät kilpailuta lainoja, vaan ottavat lainan tutulta pankilta. Kilpailuttamalla voi kuitenkin säästää pitkän pennin ja saada parempaa palvelua.

Lainan kilpailuttamisen ei tarvitse olla hankalaa

Netin lainavertailupalvelujen avulla lainoja voi vertailla ja kilpailuttaa aivan kuten muitakin palveluja. Kuluttajat ovat tottuneet vertaamaan esimerkiksi hotelleja ja lentoja vertailusivustojen kautta, mutta lainojen vertailu on osalle vieraampaa.

”Lainojen kilpailutus voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta teknologian ansiosta sen ei tarvitse olla monimutkaista tai pitkäkestoista. Lainoja vertaillakseen tai kilpailuttaakseen ei tarvitse käydä pankkikonttoreissa täyttämässä paperisia hakemuksia, sillä lainan vertaileminen käy kätevästi lainavertailupalvelun avulla”, Lead Supplyn toimitusjohtaja Andreas Linde kertoo.

Lainavertailupalvelut toimivat kuten muutkin netin vertailupalvelut. Kuluttaja näkee yhdellä silmäyksellä monta eri palveluntarjoajaa ja voi valita edullisimman. Usein kuluttajan tulee ensin täyttää lainahakemus, sillä korot ovat yksilöllisiä ja riippuvat lainanhakijan maksukyvystä. Yhdellä hakemuksella lainanhakija saa tarjoukset monelta lainantarjoajalta hetkessä.

”Kaikki lainantarjoajat Lead Supplyn lainavertailusivusto Matchbankerissa ovat luotettavia toimijoita. Vertailusivuston avulla voit kilpailuttaa lainantarjoajat, sillä saat lainatarjouksen monelta lainantarjoajalta hetkessä. Tarjoukset saatuasi voit vertailla ehtoja ja kiinnittää huomiota sinulle tärkeisiin seikkoihin, kuten maksuaikaan, lyhennysehtoihin, korkotasoon ja muihin lainakuluihin”, Linde kertoo.

Lainavertailusivuston kautta kuluttaja saa helposti selville, mitä kuluja lainan ottamiseen ja hoitamiseen liittyy ja millaisia maksusuunnitelmia on tarjolla. Pelkkä hinta ei ole aina tärkein ominaisuus, vaan myös maksuaika tai muut lainaehdot voivat olla ratkaisevia tekijöitä lainan valinnassa.

Kilpailuta myös yhdistelylaina

Usean pienen lainan maksaminen ja kuluista perillä pysyminen voi tulla kalliiksi. Lainojen yhdistäminen voi lievittää niin taloudellista tilannetta kuin usean lainan hoitamisesta aiheutuvaa stressiä. Kuluttajan on mahdollista löytää paras yhdistelylaina kilpailuttamalla eri lainatarjoajat.

”Yhdistelylainan kulut ovat pääasiallisesti pienemmät kuin pienten kulutusluottojen korot. Siksi yhdistelylainan avulla voi säästää kuukausittain lainan kustannuksissa. Lisäksi lainojen yhdistely tuo mielenrauhaa monelle, koska useiden tahojen sijaan maksuja tarvitsee suorittaa parhaimmillaan vain yhteen paikkaan”, Linde sanoo.

Yhdistelylainakin kannattaa kilpailuttaa, jotta voi varmistaa parhaan hinnan saamisen. Yhdistelylainojen kilpailutus onnistuu helposti Matchbankerin kautta.

Lainan ottaminen on helppoa, mutta maltti kannattaa

Niin suuria kuin pienempiäkin luottoja ja lainoja kannattaa kilpailuttaa. Esimerkiksi luottokortit ja osamaksut saattavat olla yllättävän kalliita, jos kuluihin ei perehdy etukäteen. Usein kuitenkin osamaksusopimus tulee otettua hetken mielijohteesta, eikä kuluttaja välttämättä ole tietoinen kilpailevista hinnoista.

”Pankkien ja muiden rahoittajien välinen kilpailu laskee hintoja ja nostaa palvelun tasoa. Siksi kilpailutusta ei kannata laiminlyödä. Kilpailuttamalla voi helposti säästää satoja euroja lainakuluissa joka vuosi”, Linde toteaa.