Mainos

Milloin vii­mek­si päi­vi­tit pu­he­lin­liit­ty­mä­si?

Moni meistä maksaa tietämättään liikaa omasta puhelinliittymästään. Lue vinkit liittymän vaihtoon ja keinot parhaan tarjouksen löytämiseen.


-

Puhelinliittymä on monille meistä pakollinen kulu, josta tulee helposti maksettua turhan paljon. Liittymän vaihtaminen onkin monissa tilanteissa oivallinen tapa säästää kuukausittaisissa kuluissa, ja uuden liittymän tilaaminen viekin aikaa yleensä vain muutaman minuutin.

Helpoiten uusi liittymä löytyy vertailemalla eri operaattorien tarjoukset Puhelinliittymä.net -sivustolla, jonne Suomen suurimpien operaattorien liittymät päivittyvät automaattisesti. Ennen liittymän tilaamista kannattaa kuitenkin miettiä hieman, mitä uudelta liittymältään haluaa.

Vertaile liittymät ennen tilaamista

Liittymien hinnat ja ominaisuudet kannattaa vertailla tarkkaan ennen uuden liittymän tilaamista. Operaatio kannattaa aloittaa aiempien puhelinlaskujen tutkimisella, joista selviää liittymäsi edellisten kuukausien todellinen käyttö. Laskuista on syytä etsiä seuraavat asiat:

  • • Soitetut puhelut (min/kk)
  • • Lähetetyt tekstiviestit (kpl/kk)
  • • Käytetty datansiirto (Gt/kk)

Kun tiedät, kuinka paljon keskimäärin käytät liittymäsi palveluja kuukaudessa, onnistuu uuden liittymän valinta melko helposti. Ainoa kysymys onkin oikeastaan enää se, miten nopean nettiyhteyden tarvitset puhelimeesi?

Mikäli et käytä puhelinliittymän nettiä ollenkaan, kannattaa tietenkin valita liittymä ilman nettiyhteyttä. Useimmat meistä kuitenkin käyttävät älypuhelinta ja siinä myös mobiilidataa, jolloin nettiliittymä on aiheellinen valinta. Uutisten lukemiseen riittää yleensä jo 1mbit/s -nopeuden omaava liittymä, kun taas 100mbit/s -nopeus riittää monilla alueilla jo lähes kaikkeen käyttöön.

Keskitä usean liittymän hallinta helposti

Jos sinulla itselläsi on käytössä useita liittymiä tai olet vastuussa perheesi liittymäasioista, ei välttämättä kannata valita perinteisten operaattorien liittymäpaketteja.

Moi Mobiili on oivallinen vaihtoehto useiden liittymien hallinnointiin; kätevä Mun Moi -sovellus auttaa sinua seuraamaan esimerkiksi lastesi liittymien datankäyttöä. Sovelluksen kautta on myös mahdollista tilata uusia simmejä vaivattomasti.

Liittymän vaihtamista ei kannata turhaan lykätä

Mikäli omalle operaattorilleen on ollut lojaali jo vuosia ja/tai maksaa liittymästään liikaa, ei uuden liittymän tilaamista kannata turhaan lykätä myöhemmäksi. Liittymän tilaaminen onnistuu netistä muutamassa minuutissa, eikä puhelinnumeroaan tarvitse vaihtaa liittymän vaihdon yhteydessä. Halutessaan myös numeron vaihtaminen on tietenkin mahdollista.

Myöskään vanhasta liittymästä ei tarvitse yleensä huolehtia. Jos liittymäsi on toistaiseksi voimassa oleva, irtisanoo uusi operaattorisi vanhan liittymän automaattisesti tilauksen yhteydessä.

Liittymää tilatessa voit myös määrittää uuden liittymän astuvat voimaan vasta esimerkiksi seuraavan kuun vaihteessa, joten ehdit hyvin valmistautua tulevaan vaihdokseen.