Juuri nyt: Ruka on vuoden Bike Park – näin ta­pah­tui pyö­räi­ly­puis­ton nousu hau­ku­tus­ta voit­ta­jak­si

Minne mennä: PaKa:n jää­kiek­ko­kau­si alkaa – kaikkea tätä ja paljon muuta on tar­jol­la Koil­lis­maan ta­pah­tu­mis­sa

Pääkirjoitus: Mihin suun­taan laiva lopulta kään­tyy?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

"Minä en olisi tässä ilman Suo­mus­sal­men sek­si­lo­ma -ko­kei­lua" – Ran­ta­neu­vos täyttää tänään seit­se­män­kym­men­tä

Seppänen lahjoitti keskiviikkona Kuusamon kirjastolle uuden kirjansa, jonka nimi on: ”Rantaneuvos Eero Antero Seppänen. Minun surkea sukuni miksi minut hylkäsitte?”. Mainos Rantaneuvoksen seksilomista.
Seppänen lahjoitti keskiviikkona Kuusamon kirjastolle uuden kirjansa, jonka nimi on: ”Rantaneuvos Eero Antero Seppänen. Minun surkea sukuni miksi minut hylkäsitte?”.
Seppänen lahjoitti keskiviikkona Kuusamon kirjastolle uuden kirjansa, jonka nimi on: ”Rantaneuvos Eero Antero Seppänen. Minun surkea sukuni miksi minut hylkäsitte?”.
Kuva: Mikko Halvari

Rantaneuvos, nälkämaanneuvos, sukututkimustohtori. Ne kaikki ovat Eero Seppäselle kertyneitä nimikkeitä. Nimikkeiden määrä ei ole ihme, sillä vuosien varrella Seppänen on esimerkiksi kuvannut sukututkimusta varten Koillismaan hautakivet sekä perustanut niin Suomen nälkäänäkevien yhdistyksen kuin Rantaneuvoksen seksiloma -yrityksenkin.

Seppänen uskoo, että lopulta ihmiset muistavat hänet miehenä, joka haudattiin ensimmäisenä kierrätettävään ruumisarkkuun. Kierrätettävä arkku on Seppäsen keksintö.

– Minähän olen myös keksijä. Kierrätettävässä ruumiasarkussa on sisällä yksinkertainen ja pieni puulaatikko, jossa ruumis on. Puulaatikon ulkopuolella on pramea ulkokuori, joka voi kiertää suvussa. Ainoastaan tämä pieni puulatikko lopulta haudataan, Seppänen selittää.

Rantaneuvos on myös hankkinut oman hautakivensä jo 1980-luvulla.

– Kun suku ei ole rikas enkä monien sukulaisten kanssa ole edes tekemisissä, ajattelin, että se on parempi olla jo valmiina.

Lukuisista projekteista osa on ollut myös sellaisia, jotka eivät ole saaneet tuulta alleen. Esimerkiksi Seppäsen Suomussalmen kotitalossaan järjestämät seksilomat eivät 1980-luvun lopulla saavuttaneet suurta suosiota.

– Naiset eivät oikein ymmärtäneet konseptia. Miehiä olisi ainakain aluksi ollut jonoksi asti. Talon yläkerrassa oli ryhmäseksiä. Tuolloin ajattelin, että kokeilen tällaista, koska Suomussalmella ei vielä vastaava yritystä ole.

– Minä en olisi tässä ilman Suomussalmen seksiloma -kokeilua. Se ei varmaan kunnalle tosin ollut oiken hyvää mainosta, Rantaneuvos lisää.

Haastattelu on julkaistu Koillissanomissa kokonaisuudessaan 28.6.2019. Lue se näköislehdestä.

Fakta

Eero Seppänen

Suomussalmelainen sukutukija täyttää tänään 70 vuotta.

Kirjoittanut omaelämäkerrallisia ja sukuselvityskirjoja. Kuvannut sukututkimusta varten kaikki Koillismaan hautakivet. Aikoo jatkaa hautakivien kuvausta Kemijärvellä ja Sallassa.

Perusti Rantaneuvoksen Seksiloma-yrityksen palattuaan Suomussalmelle 1980-luvun lopulla.

1994 perusti Suomen nälkäänäkevien yhdistyksen.

Viettä syntymäpäiväänsä Inarissa, jossa aikoo levätä mökillä.