Myydään 3H+K en­si-il­las­sa per­jan­tai­na: Vaikka roo­li­hen­ki­löt kär­vis­te­le­vät­kin, luvassa on myös naurua

Kuusamon Näyttämön uusi näytelmä Myydään 3H+K saa ensi-iltansa tänään perjantaina.

Lapsettomuudesta tragikomedian keinoin kertovan Myydään 3H+K on puhutteleva, koskettava ja hauska näytelmä, josta löytyy paljon tarttumapintaa monelle.

Jaana Saarisen ohjaamassa näytelmässä näyttelevät Kuusamon Näyttämön harrastajateatterilaiset Riikka Säkkinen, Janne Korva, Tiina Koskela-Janhunen ja Merja Danso.

Myydään 3H+K -näytelmä saa ensi-iltansa 1.11. kello 18 Kuusamo-opiston Teatterisalissa. Sen on käsikirjoittanut Kiti Kokkonen ja tuottanut Silja Mustonen. Äänestä ja tekniikasta vastaa Otto Tuloisela ja puvustuksesta ja lavastuksesta Merja Käkelä.

Myydään 3H+K on näytelmä ”asunnon” eli elämän, ihmisen, perheen ja rakkauden koosta. Olisiko ”h” kuitenkin niin kuin henkilö? Onko ”3h” parempi kuin ”2h”, onko koti vasta koti, kun on ”3h”, eikö ”2h” ole vielä perhe? Onko ”k” niin kuin kateus, katkeruus ja kaipuu vai kuitenkin kaiken kauneus?, ohjaaja pohtii näytelmää.

Saarinen huomauttaa, että perhe, avioliitto, rakkaus, menneen sureminen, siitä irrottautuminen ja tulevaisuuden pelkääminen, koskettaa meistä jokaista.

– Onneksi kaikesta voi löytää myös huumoria. Ainakin tälle näytelmälle saamme nauraa, vaikka roolihenkilöt välillä kärvistelevätkin. Nauru vahvistaa ja helpottaa, olkoon siis ”h” niin kuin huumori ja ”k” niin kuin keveys!

Myydään 3H + K voi auttaa meitä ajattelemaan, että entä jos olisikin helpompaa olla tässä ja nyt. Mennyt meni jo, tuleva on vasta tulossa. Vanhasta uuteen pääsee kuitenkin vain askel askeleelta, Saarinen miettii.