No­peim­mat autot ja moot­to­ri­pyö­rät ki­sa­si­vat Pu­das­jär­vel­lä kiih­dy­tys­päi­vil­lä – päivän aikana ajet­tiin 450 lähtöä

Eemil Niskasaari valmiina Chevrolet Corvette StingRaylla. Raahesta Pudasjärven lentokentälle tuodussa dragsteriss aon Saabin moottori.. Aika varttimalilla oli 9.192 sek ja loppuvauhti 224,3 km/h. Suzuki Candyllä ajettiin kiihdytyspäivien nopein aika 8,612 sek. Loppuvauhti 266,5 km/h.
Eemil Niskasaari valmiina Chevrolet Corvette StingRaylla.
Eemil Niskasaari valmiina Chevrolet Corvette StingRaylla.
Kuva: Teppo Niskasaari

Suomen nopeimmat katuautot ja moottoripyörät kokoontuivat Pudasjärven lentokentälle kisaamaan Suomen nopein -tittelistä. Taivalkosken moottorikerhon Street Outlaws -kiihdytyspäivillä oli tungosta koko päivän, kun North Blacklist sekä Toyota Club of Finland ajoivat varttimailia.

Paikalla oli 60 kuskia ratkomassa mestaruuksista, haastekisoja oli useita ja ajot alkoivat jo 09.30 ja viimeinen veto ajettiin 18.20.

– Kaiken kaikkiaan päivän aikana ajettiin 450 lähtöä, mikä on uskomaton määrä, muttei mahdoton tehtävä kun on kerhossa huipputiimi järjestelyissä. Järjestelyistä tulikin paljon kehuja kilpailijoilta kautta Suomen, kertoo kerhon puheenjohtaja Teppo Niskasaari.

Toyota-kuskeja oli saapunut paikalle toistakymmentä. Mukana oli myös yksi naiskuski ja hänet palkittiinkin nopeimpana naiskuskina.

North Blacklist -kisan kolmas osakilpailu ajettiin myös Pudasjärvellä ja listasijoitukset menivät uusiksi.

Taivalkosken moottorikerhon Eemil Niskasaari osallistui karsintoihin ja nousi kymmenenneksi, eli on nyt ”gatekeeper”-listalla, jota vastaan muut nousua yrittävät joutuvat jatkossa ajamaan. Niskasaari ajoi autonäyttelyissäkin palkitulla upealla Chevrolet Corvette StingRaylla.

– Viimeinen kisa on sitten Kauhavalla, saa nähdä mennäänkö sinne sitten ajamaan, tuumii Eemilin isä Teppo Niskasaari.

Kerhon omassa Street Outlaws -vedoissa nopein veto oli raahelaisen dragster-turbotetulla Saabin moottorilla ajettu 9.192 sek / 224,3 km. Moottoripyörien nopein tuli Rovaniemeltä. Suzuki Candy SS:llä varttimaili meni aikaan 8,612 sek/ 266,5 km. Aika onkin nopein Taivalkosken moottorikerhon kiihdytyspäivillä ajettu.

– Seuraavaksi 17.8. on No speed limit -huippunopeuden mittauspäivä. Silloin mitataan ajoneuvon huiput 1,3 km ja koko mailin eli 1609 m matkoilta. On kuultu huhuja että paikalle saapuu tosi tykkejä ja jo nyt voi kertoa, että tulee useita 300 km:n ylityksiä, vinkkaa Niskasaari tulevista kisoista.