Nyt on lupa mökille hulp­peal­la ton­til­la Po­siol­la – ran­ta­vii­vaa puoli ki­lo­met­riä

Posio on vilkas mökkipitäjä. Kunnassa on yhteensä noin 2600 vapaa-ajan asuinrakennusta. Kuva on Kirintövaaran mökkialueelta.
Posio on vilkas mökkipitäjä. Kunnassa on yhteensä noin 2600 vapaa-ajan asuinrakennusta. Kuva on Kirintövaaran mökkialueelta.
Kuva: Erkki Ahola

Posiolle nousee lisää uusia vapaa-ajan asuntoja. Kunta onkin Lapin suosituimpia mökkikuntia. Viimeisin lupakäsittely käytiin rakentajan kanssa, joka rakentaa vapaa-ajan rakennuksen Jumiskoon Ison Ulkujärven rannalle

Posiolla on tällä hetkellä yhteensä noin 2 600 vapaa-ajan asuinrakennusta. Näistä muualla Suomessa tai ulkomailla asuvien omistuksessa on noin 1 700 mökkiä.

Kirintövaaran mökkirakentamisen lisäksi mökkejä rakennetaan myös eri puolille kuntaa järvien rannoille.

Toimintaympäristölautakunta hyväksyi listalla olleiden kahden rakentajan hakemukset.

Uusi vapaa-ajan rakennus nousee nyt Jumiskoon. Rakennuspaikka sijaitsee Jumiskon kylässä, Ison Ulkujärven rantavyöhykkeellä. Kiinteistön pinta-ala on 6 840 hehtaaria. Rantaviivaa on noin 505 metriä.

Lautakunta hyväksyi lisäksi poikkeamisen talousrakennuksen rakentamiseen Mäntyjärvelle. Rakennuspaikka sijaitsee Mäntyjärven-Salmijärven rantakaava-alueella. Kiinteistön pinta-ala on 0.4560 hehtaaria ja Mäntyjärveen rajoittuvaa rantaviivaa siinä on noin 50 metriä.

Hakijan perustelujen mukaan talousrakennuksen rakentamiseen on heillä tarvetta, sillä he oleskelevat vapaa-ajanasunnollaan paljon, jolloin he tarvitsevansa myös paljon säilytystilaa.

Talousrakennukseksi aiottu riihi on Mäntyjärven kylän vanhimpia rakennuksia, joka on sijainnut omistajien sukulaisten mailla. Kunnostamalla ja siirtämällä riihi säilytetään samalla myös arvokasta rakennusperinnettä, hakija perustelee.

”Talousrakennukseksi aiottu riihi on Mäntyjärven kylän vanhimpia rakennuksia, joka on sijainnut omistajien sukulaisten mailla.