Joko luit: "Sil­loin räjähti rengas ja rupesi nä­ky­mään liek­ke­jä" – katso kuinka Posion pa­lo­mie­het tal­tut­ti­vat lii­ken­ne­pa­lon

Minne mennä: Ka­rao­ke­kar­ne­vaa­lit Ru­kal­la, nuo­ral­la­tans­sia Kuu­sin­ki­joen Myl­ly­kos­kel­la – katso Koil­lis­maan ta­pah­tu­mat

Toimittajalta: Mitä yh­teis­tä on Kuu­sa­mon Pal­lo-Kar­huil­la ja Man­ches­ter Ci­tyl­lä?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Oivanki ei ole saanut sutta – nyt myös ahma rie­sa­na: "Kul­ke­nut pi­hois­sa asti"

Arkistokuva sudesta Kuusamon suurpetokeskuksesta.
Arkistokuva sudesta Kuusamon suurpetokeskuksesta.
Kuva: MIKKO HALVARI

Oivangin paliskunta ei ole saanut tähän mennessä kaadettua sutta. Paliskunnalle myönnetty suden poistolupa on voimassa tämän vuoden loppuun saakka eli tulevaan viikonvaihteeseen.

Paliskunnan poroisäntä Olavi Aikkila sanoo, että sutta on yritetty metsästää, mutta sitä ei ole onnistuttu saamaan. Jälkiä on näkynyt, mutta susi kulkee kahden eri paliskunnan alueella. Muitakin susia on liikkeessä.

Paliskunnalla on käynnissä parhaillaan erotukset ja poroja on koottu erotusaitoihin. Esimerkiksi Oivangin paliskunnan erotusaidalla on käynyt ahmoja kolmena-neljänä yönä ja ne ovat tappaneet ainakin viisi poroa. Ahmat ovat tappaneet poroja myös Kallioluoman paliskunnan erotusaidalla ja ahmoja on kulkenut pihoissa asti, Aikkila kertoo.