Olym­pia­paik­ka jäi Antti Ron­kai­sen ja muun jouk­kueen haa­veek­si – Joukkue hävisi 14 kertaa pe­räk­käin: "Vaatii paljon luon­net­ta ja mo­ti­vaa­tio­ta päästä tästä ti­lan­tees­ta eteen­päin"

Kentällä nähtiin kuusamolaislähtöinen Antti Ronkainenkin.
Kentällä nähtiin kuusamolaislähtöinen Antti Ronkainenkin.

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen olympiahaaveet kokivat kovan kolauksen Kiinan Ningbossa viikonlopun aikana. Joukkue hävisi sunnuntaina Kanadalle, lauantaina Argentiinalle ja perjantaina Kiinalle.

Sunnuntain peli meni Kanadalle suoraan 3-0 (19-25, 24-26, 20-25). Tämä oli Suomelle jo 14. peräkkäinen häviö.

– 14 pelin perättäinen häviäminen on luonnollisesti iso pettymys. En ole valmentaja, joka on tällä tasolla häviämässä. Pitää kuitenkin olla realisti. Olemme näyttäneet olevamme kovasti töitä tekevä ryhmä, joka on siirtymävaiheessa. On pakattava kassit ja lähdettävä kotiin tai sitten jatkettava töiden tekemistä. Ryhmä on osoittanut valinneensa jälkimmäisen ja näin jatketaan pitkäaikaista projekti, päävalmentaja Joel Banks totesi.

–  Vaatii paljon luonnetta ja motivaatiota päästä tästä tilanteesta eteenpäin. Pitää katsoa realistisesti asioita ja nähdä työn aiheisto.

Kuusamolaislähtöinen Antti Ronkainen ei pelannut sunnuntain pelissä. Syntymäpäiväsankari Ronkainen sairastui peliä edeltävänä yönä vatsatautiin.

Lauantaina Suomi laittoi Argentiinan tiukoille. Suomi oli piinata perjantaina makealla Kanada-voitolla turnauksen aloittaneen eteläamerikkalaisryhmän viidenteen erään, mutta viimeinen rutistus jäi puuttumaan. Argentiina kuittasi lopulta kisalipun jälleen lähemmäksi erin 1-3 (17-25, 18-25, 25-21, 24-26).

Ottelussa oli paljon hyvää Suomen kannalta. Vaikean kahden erän jälkeen taistelutahto syttyi erinomaiseksi ja se näkyi onnistumisina sekä tietysti päinvastoin. Samuli Kaislasalo - Eemi - Tervaportti -akseli toimi mainiosti ja ajoittain apuja löytyi hyvin muultakin miehistöltä. Esimerkiksi keskimiehet Tommi Siirilä ja Markus Kaurto ottivat onnistumisia tärkeisiin paikkoihin.

– Kesän paras peli ehdottomasti mitä pojat ovat pelanneet. Totta kai nostetaan esille, että hävisimme taas. Mutta hävisimme tänään todella kovalle joukkueelle, jonka haastoimme hienosti joukkueen, päävalmentaja Joel Banks totesi pelin jälkeen.

Perjantaina Kiinalle koetun tappion jälkeen Banksin tunnelmat olivat negatiivisemmat.

– Kaikessa rehellisyydessä tämä oli kahdestoista tappiomme peräkkäin. Joukkue ei osaa voittaa, Banks sanoi.

Viime kaudella Ettassa pelannut Antti Ronkainen korvasi pelin aloittaneen Elviss Krastinsin yleispelaajan tontilla kolmannen erän edetessä.

Ronkainen oli tärkeässä roolissa jo toisen erän loppupuolella, kun hän kävi ratkaisemassa erän Suomelle syöttöputkellaan.

Peli meni Kiinalle 3–1 (25–22, 21–25, 25–22, 25–23)

Juttua päivitetty 11.8.2019 klo 15.07 lisäämällä sunnuntain pelin tulos.