"On aika mie­he­käs tunne, kun kaikki asiat ovat omassa hal­lin­nas­sa" – Otto sai har­ras­tuk­ses­ta työn, nykyään hän tekee mitä vain ääniin ja va­loi­hin liit­ty­vää

Otto Tuloisela oppi äänitekniikan salat työskennellessään Kuusamon Näyttämön produktioissa.
Otto Tuloisela oppi äänitekniikan salat työskennellessään Kuusamon Näyttämön produktioissa.
Kuva: Kaisa Vänskä

Pitää luottaa itseensä eikä antaa liian rationaalisen ajattelun puhua itseään ympäri päätöksistä ja ideoista, joista voi syntyä jotain hyvää. Näin ajattelee 25-vuotias Otto Tuloisela, joka perusti toiminimen muutama kuukausi sitten. Tuloisela tekee alihankkijana ääniteknikon ja valomiehen töitä esitystekniikkafirmoille.

– Asiakas voi olla kuka vain. Mä teen mitä vaan ääneen ja valoihin liittyvää.

Yrittäjyys kasvattaa ihmistä, niin Tuloisela ajattelee. Toiminimiyrittäjänä Tuloisela voi itse päättää, minkä arvoista hänen työnsä ja osaamisensa on.

– On se aika miehekäs tunne, kun kaikki asiat ovat omassa hallinnassa. Kun tietää, että osaa asiansa ja on täysin itsenäinen, Tuloisela toteaa.

Polku nykyiseen pisteeseen ei ole ollut mutkaton. Tuloisela oli 11-vuotias, kun hänen äitinsä kuoli. 16-vuotiaana Tuloisela muutti isänsä mukana Lahdesta Kuusamoon. Vaikka Kuusamo tuntuu nykyään enemmän kodilta, Tuloisela mieltää itsensä silti lahtelaiseksi.

– Meni pitkään, etten tehnyt mitään vaan olin isäni elätettävänä. Olin kiinnostunut säveltämisestä, joten asuttuani muutaman vuoden Kuusamossa laitoin Kuusamon Näyttämölle sähköpostia ja kysyin, olisiko heillä tarvetta sävellyksille. He ottivat minut ääniteknikon hommiin.

Tuloisela pääsi Kuusamon Näyttämölle kuntouttavaan työtoimintaan.

Lue koko juttu näköislehdestä 23.8.2019.

FAKTA

Otto Tuloisela

Syntynyt Lahdessa.

25-vuotias.

Muutti Kuusamoon 16-vuotiaana.

Työskentelee ääniteknikkona ja valomiehenä.

Tuttu kasvo Kuusamon Näyttämön produktioista.

Harrastaa kitaran ja basson soittoa, musiikin studiomiksausta.

Pitää jazz-musiikista.

Otto Tuloiselan jazz-tärpit

Julie London

Billie Holiday

Chet Baker

Bill Evans

Nat King Cole