On­nis­tuu­ko mos­haa­mi­nen ja neu­lo­mi­nen yhtä aikaa? - Hea­vy­neu­lon­nan mm-ki­soi­hin haetaan osal­lis­tu­jia

Heavyneulonnan (Heavy Metal Knitting) ensimmäiset maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin heinäkuussa 2019. Kilpailu järjestetään seuraavan kerran kesällä 2020 ja hakuaika kilpailuun on käynnissä.

Heavyneulonnassa neuloja ottaa pääartistin roolin metallibändissä. Idea on yksinkertainen. Kun bändi soittaa metallia, neuloja neuloo, moshaa ja heiluu neuloineen ja lankoineen musiikin mukana. Heavyneulonnassa yhdistyvät kädentaidot ja metallimusiikki uudella tavalla, jonka tuloksena on innoittavia esityksiä.

Vuoden 2019 kilpailun karsintavaihe houkutteli 26 kilpailijaa 13 maasta ympäri maailman kilpailemaan heavyneulonnan maailmanmestarin tittelistä. Ensimmäisen vuoden voittaja ja ensimmäinen heavyneulonnan maailmanmestari oli viisihenkinen japanilainen ryhmä Giga Body Metal.

Vuoden 2020 Heavyneulonnan maailmanmestaruuskilpailuiden karsinta-aika päättyy maaliskuun 31. päivänä. Karsinta-ajan jälkeen, tuomaristo valitsee 12 kilpailijaa, jotka pääsevät esiintymään live-tapahtumassa Joensuussa 15. ja 16. heinäkuuta. Finaali on 16. heinäkuuta.

Karsintakierroksessa heavyneulojan on tehtävä itsestään yhden minuutin heavyneulontavideo, jossa on käytettävä kilpailun järjestäjän valitsemaa musiikkia. Kilpailun viralliset kappaleet tänä vuonna ovat kolmelta joensuulaiselta metallibändiltä: Decrowned - Fortress, Hiitola Unholy Creatures - Kolme Toivomusta ja Nevicate - The Surface.