Juuri nyt: Posion taa­ja­man va­lais­tus uu­si­taan - kun­ta­lai­sil­la mah­dol­li­suus lausua mie­li­pi­teen­sä suun­ni­tel­miin

Joko luit: Isoja kaloja nousi ver­kos­ta Kuu­sa­mos­sa - lue tästä uusin ka­la­ki­sa­jut­tu

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Otso Met­sä­pal­ve­lut kon­kurs­siin – voi johtaa ke­me­ra-tu­kien ta­kai­sin­pe­rin­tään

Yrityssaneerauksessa ollut Otso Metsäpalvelut on hakeutunut konkurssiin. Yhtiö jätti konkurssihakemuksen Pirkanmaan käräjäoikeuteen perjantaina.

Metsäkeskus varoittaa, että jos Otso Metsäpalvelut oy asetetaan konkurssiin, voi sillä olla vaikutusta Suomen metsäkeskuksen maksamiin kemera-tukiin.

Metsäkeskuksen mukaan Otso Metsäpalveluiden maanomistajille tehtäviin aloittamattomiin ja keskeneräisiin töihin on myönnetty kemera-tukea noin 4,1 miljoonaa euroa ja luonnonhoitohankkeisiin noin 0,16 miljoonaa euroa. Tuensaajia on yhteensä noin 4250 ja hankkeita yhteensä 445. Hankkeista suurin osa sijaitsee Pohjois-Suomessa.

Metsäkeskus myöntää kemera-tuen sillä edellytyksellä, että työt toteutetaan hyväksytyn suunnitelman mukaisesti. Jos työt jäävät kesken ja toteutusilmoitusta ei tehdä, myönnettyä tukea ei voida maksaa.

Metsätietöiden ja suometsän hoitohankkeiden toteuttamiseen voi hakea ennalta-arvaamattoman esteen vuoksi lisäaikaa, jota voidaan myöntää enintään 2 vuodeksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.