PaKan sa­li­ban­dy­po­jat vii­den­nek­si Es­poos­sa

Espoon turnauksessa mukana olleet kaksi maalivahtia ja 10 kenttäpelaajaa.
Espoon turnauksessa mukana olleet kaksi maalivahtia ja 10 kenttäpelaajaa.
Kuva: Juha Tervo

PaKa salibandyn c-poikien kevätkausi päättyi Espoossa järjestettyyn Oilers Junior games -salibandyturnaukseen. Joukkue matkusti Espooseen jo perjantaina. Koska c-poikien turnaus käytiin yksipäiväisenä haluttiin olla mahdollisimman valmiita pelaamaan kauden parhaat pelit Espoossa. Hotellissa hyvin nukutun yön ja aamupalan jälkeen joukkue oli valmis päivän haasteisiin. Ensimmäisessä pelissä klo 10.30 vastaan tuli Sb Luja, jolle pojat näyttivät heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien että tämä on PaKan peli. 2x15min pelin jälkeen loppunumeroina komeilivat lukemat 7-1 PaKalle.

Lyhyen tauon jälkeen toisessa pelissä vastustajana oli turnauksen järjestävän seuran Oilers Akatemia 04. Tätäkin peliä PaKa hallitsi ensimmäisen erän aika suvereenistikin, mutta Oilers ei luovuttanut, vaan tiivisti peluutustaan toiseen erään ja vei voiton 2-1. Pitkän syöntitauon ja happihypyn jälkeen vastustajana oli FC Munkkimikot, jonka pelaajat olivat suurelta osin AC Hakin pelaajia. Munkkimikot olivat voittaneet molemmat edelliset pelinsä 7-0, mukaan lukien Oilers Akatemian. Ottelu oli tasaista vääntöä molemmissa päissä vastustajan sortuessa pelaamaan sääntöjen rajamailla käyttäen mailaa muuhunkin kuin pallon pelaamiseen.

PaKan poikien kovasta taistelusta huolimatta vastustaja vei voiton lukemin 3-2, päästen näin mitalipeleihin ja PaKan kohtaloksi tuli pelata sijoista 5-8.

Ensimmäisessä sijoitusottelussa vastustajana ollut Korska/Haukat ei pystynyt haastamaan PaKaa millään osa-alueella, vaan pakalaiset tekivät lukemat 10-0 ansaitusti ja niin viimeisessä pelissä pelattaisiin sijoista 5-6. Viides peli lauantaille käynnistyi vasta klo 20 Pirkanmaa Unitedia vastaan ja se näkyi jo myös joukkueen esityksessä. Enää ei jalka liikkunut aamupäivän tahtiin ja myös joukkuepeli ailahteli. Ottelu eteni tasaisena loppuun saakka, kunnes PaKan Veeti Nevala teki todellisen tahtomaalin 4-3 ottelun viime sekunneilla ja niin viides sija tuli ansaitusti PaKalle. Hiukan jäi hampaankoloon ja lukuisat lohkovaiheessa tulleet ylärima- ja tolppalaukaukset jättivät jossiteltavaa. Pikaiset suihkut ja bussin keula kohti Kuusamoa, Esport Arena teki puitteillaan joukkueeseen ja kannustajiin vaikutuksen, saattaa olla että palaamme vielä.

Joukkue pitää lyhyen omatoimijakson ja kesäkuulla aloitetaan valmistautuminen tulevaan kauteen. Vielä sopii uusia joukkuepelistä ja harjoittelusta kiinnostuneita 2002-2004 syntyneitä pelaajia mukaan, tällä hetkellä ringissä on 2 maalivahtia ja 15 kenttäpelaajaa. Mikäli olet tottunut jo kovaankin harjoitteluun/peliin niin jopa 2005-2006 syntyneetkin voivat tulla kokeilemaan.

Tulevalla kaudella osallistutaan B-poikien aluesarjaan, jossa ikäluokka on 2002-2003. Tavoitteena parantaminen viime kaudesta ja mahdollisuudethan ovat aluesarjamenestyksen myötä jopa kamppailuun SM-mitaleista.

Fakta

Oilers Junior Games

Oilers Junior Games -salibandyturnaus pelattiin Espoossa toukokuun alkupuolella.

Turnaukseen osallistui lähes 90 joukkuetta ja tuhat pelaajaa.

FC PaKa pelasi C-poikien sarjassa, jossa oli mukana kaikkiaan kahdeksan joukkuetta.

C-pojissa turnausvoiton vei järjestävän seuran Oilers 0-4 Akatemia ennen FC Munkkimikkoa ja PonoVoa. PaKa sijoittui viidenneksi.

Lähde: https://www.esportoilers.fi/uutiset.html?158111