Par­viai­nen pettyi vaa­li­tu­lok­seen

Ulla Parviainen on pettynyt, kun eduskuntapaikka jäi kauas tavoitteesta.
Ulla Parviainen on pettynyt, kun eduskuntapaikka jäi kauas tavoitteesta.
Kuva: Mikko halvari

Ulla Parviaisen vaalivalvojaisissa ensimmäiset riemunkiljahdukset kuultiin vähän ennen kello 23, kun tuli tieto naisten jääkiekon MM-mestaruudesta. Paitsi että hetken kuluttua maali hylättiin ja tunnelma laski jälleen.

Ulla Parviainen putosi kauas kärjestä ja jäi viidennelle varasijalle.

– Paljon tehtiin töitä, kiitos kaikesta. Kyllä me tästä vielä nousemme. Täytyy soittaa sivistystoimen johtajalle, että koska ja minne saan tulla töihin, Parviainen sanoi surullisena.

Kun kaikki äänet olivat laskettu, Parviainen sai 3 955 ääntä. Hänen edelle menivät Marianna Jarva (4 165), Eija-Riitta Niinikoski (4 187), Lauri Nikula (4 230) ja Tuomas Kettunen (4 333)

– Koillismaan, Iijokilaakson ja Kainuun kannalta tulos on todella huono kun eduskunnassa ei ole yhtään alueen keskustalaista kansanedustajaa, Kuusamon valtuuston puheenjohtaja Mika Määttä sanoo.

Keskustan kannatus laski Kuusamossakin 14,6 prosenttia. Nyt keskustaa äänesti Kuusamossa tasan 50 prosenttia, kun viime eduskuntavaaleissa puolue sai 64,6 prosenttia. Perussuomalasia äänesti 14,8 prosenttia, vihreitä 11,2 prosenttia ja demareita 10,7.