Pasi Hut­tu­sen hyppy kulkee edel­leen – nyt kasassa on jo 30 maail­man­mes­ta­ruut­ta

Kuusamon Erä-Veikkojen veteraanimäkihyppääjä Pasi Huttunen voitti neljä maailmanmestaruutta syyskuussa Italiassa.
Kuusamon Erä-Veikkojen veteraanimäkihyppääjä Pasi Huttunen voitti neljä maailmanmestaruutta syyskuussa Italiassa.

Kuusamon Erä-Veikkojen veteraanimäkihyppääjä Pasi Huttunen jatkoi maailmanmestaruuksien saalistamista 10.-14. syyskuuta Italian Predazzossa kisatuissa kesä-MM-kisoissa. Sarjassa 50-54-vuotiaat kisaava Huttunen saalisti tällä kertaa MM-kisoista kaikkiaan neljä maailmanmestaruutta. Kaiken kaikkiaan Huttunen on voittanut veteraanimäkihyppääjänä 30 maailmanmestaruutta.

Huttusen osalta MM-kisat alkoivat 12. syyskuuta HS66-mäen kilpailulla. Huttusen hypyt kantoivat molemmilla kierroksilla 61,5 metriä. Hopeamitalisti ponnisti Sveitsin Gerard Balanche. Pronssia nappasi Norjan Ole Henning Holt. Huttusen ero hopeamitalisti Balancheen oli lähes 27 pistettä.

HS104-mäen kilpailussa Huttusen molemmat hypyt kantoivat 92 metriä. Tällä kertaa Norjan Holt sijoittui hopealle ja Sveitsin Balanche pronssille. Huttunen oli kisassa tälläkin kertaa sangen ylivoimainen voittaen kisan 29,5 pisteen erolla hopeamitalistin.

Niin ikään HS104 (K-90)-mäessä hypätyssä King of the Hill -kisassa Huttunen vei voitoin 99 metriä ja 98,5 metriä kantaneilla hypyillä kahdeksan pisteen erolla hopeale hypänneeseen Italian Michael Lunardiin. King of the Hill -kisassa oli mukana 22 hyppääjää ja se hypättiin ikä- ja lavatasoituksilla.

Viimeisenä kisana MM-kisoissa hypättiin HS135 (K-120 )-mäen kilpailu, joka oli ensimmäistä kertaa kisaohjelmassa. Mittakisana hypätyn kisan voittoon Huttunen vei liidettyään 128 metriä. Hopealle hyppäsi Norjan Holt jääden Huttusesta metrin.

Huttunen kertoo, että olosuhteet mäkihyppyyn olivat kisaviikon aikana mainiot.

– Joka päivä paistoi aurinko ja lämmintö oli +25.

Kaikkiaan MM-kisoissa oli mukana 80 kilpailijaa 13 maasta. Suomen joukkueen saldo kisoista oli yhteensä seitsemän kultamitalia.

Huttusen seuraava tavoite on asettu 10.-19. tammikuuta Itävallan Seefeldissä kisattaviin Winter World Masters Gameseihin.

– Sinne on tulossa 3000 urheilijaa 12 eri lajissa. Suomesta on lähdössä mäkeen ja yhdistettyyn isompi joukkue, Huttunen tietää.