"Pät­kä­työn sijaan py­sy­vää" – Ru­ka­pal­ve­lun mat­kai­lu­yrit­tä­jä Jokke Kä­mä­räi­nen satsaa ko­ko­ai­kai­siin työ­paik­koi­hin tu­lok­sek­kaas­ti, työn­te­ki­jät pysyvät yri­tyk­ses­sä

Ruka aloitti laskettelukauden ensimmäisenä. Kasvavien asiakasmäärien vuoksi paikka tarvitsee entistä enemmän kausityöntekijöitä.
Ruka aloitti laskettelukauden ensimmäisenä. Kasvavien asiakasmäärien vuoksi paikka tarvitsee entistä enemmän kausityöntekijöitä.
Kuva: Mikko Halvari

Vaikka Koillismaalla on työttömänä tällä hetkellä reippaasti enemmän väkeä, niin he eivät kuitenkaan työllisty kipeästi työvoimaa ensi kaudeksi tarvitseviin Kuusamon Rukatunturin yrityksiin.

Ruka hakee peräti kolmeasataa kausityöntekijää, heistä suurin osa tarvitaan ravitsemuspalveluihin ja hotelleihin.

Rukapalvelun matkailuyrittäjä Jokke Kämäräinen katsoo tämän hetken tilannetta hieman eristä näkökulmasta ja pitää omaa yritystään esimerkkinä sille, että heti alkujaankin työntekijälle pitää tarjota kokoaikainen työpaikka. Kämäräisen mukaan työntekijä saadaan sitoutumaan yritykseen, kun hänelle voidaan tarjota pysyvä työpaikka.

– Pelkästään pätkä- ja kausitöitä tarjoamalla on vaarana, että ammattiväki karkaa alalta, Kämäräinen sanoo.

Rukapalvelu työllistää kokoaikaisesti yhteensä runsaat 50 henkeä. Kaikki työntekijät yritys on kyennyt hankkimaan kotimaasta.

– Kyllähän se helpottaa yrityksen pyörittämistä, kun työntekijät saadaan pysymään yrityksen palveluksessa, hän toteaa.

– Toki mekin otamme tarvittaessa extratyövoimaa kausihuippuihin.

Kämäräisen mukaan, yksi tapa on houkutella alalle nuoria menemällä koulujen tapahtumiin. Ja tarjoamalla heille harjoittelupaikkoja.

– Mekin käymme koulujen tilaisuuksissa esittelemässä yritystämme, Kämäräinen kertoo.

Rukan yritykset eivät suinkaan yksinään tuskaile työvoimapulan kanssa, vaan tilanne on samanlainen myös monessa muussakin yrityksessä Lapin maakunnassa toimivissa matkailukeskuksissa.

Kolarin kunnan työllisyyskoordinaattori Robert Hawkins kertoi Yle Rovaniemen uutislähetyksessä tiistaina, että Kolarissa alkaa viiden viikon pikakoulutus ravintola-alalle haettaville työntekijöille. Tällä hetkellä Kolarissa on auki noin 50 ravintola-alan työntekijän työpaikkaa.

Opiskelijat pääsevät pikaopin jälkeen oppisopimuskoulutukseen yrityksiin.

Lue juttu kokonaisuudessaan näköislehdestä tai printistä.

Työtä on –

työntekijöitä ei

Avoimia työpaikkoja on nyt runsaasti tarjolla. Avointen paikkojen suuri määrä kertoo siitä, että työ ja tekijä eivät kohtaa.

Elinkeino,- liikenne- ja ympäristökeskuksen tilaston mukaan elokuun lopussa Kuusamossa oli 559 työtöntä työnhakijaa (8,5 prosenttia työvoimasta), ja samaan aikaan tarjolla oli 442 avointa työpaikkaa.

Posiolla vastaavasti oli 178 työtöntä työnhakijaa (14%) ja 14 avointa työpaikkaa.

Taivalkoskella vastaavasti oli 191 työtöntä työnhakijaa, ja 23 avointa työpaikkaa.

Duunitorin mukaan Kuusamoon haetaan: pizzatyöntekijää, tarjoilijoita, proviisoria, hierojaa, parturi-kampaajaa, luonto-ohjaajaa, järjestyksenvalvojaa Rukalle, lähihoitajaa, asiakkuuspäällikköä, siivoajia, keittiötyöntekijää, leipuria, kokkeja, rakennustarkastajaa ja kahvilamyyjää.

Posiolle haetaan: hyllyttäjää, lähihoitajaa, kokkia, kiinteistönhoitajaa, lähihoitajaa vammaispalveluihin, suurtalouskokkia, kahta laitoshuoltajaa, suuhygienistiä, metsuri/raivaustyöntekijää sekä lyhytaikaisia sijaisuuksia siivoukseen, ruokapalveluun, maatalouslomitukseen ja varhaiskasvatukseen.

Taivalkoskelle haetaan: peltiseppää, hyllyttäjää, sairaanhoitajaa, teknistä johtajaa, eräopasta ja linja-autonkuljettajaa.

Koko maassa työttömiä on lähes 378 000 ja samaan aikaan tarjolla on yli 61 000 avointa työpaikkaa.