Per­he­päi­vä­hoi­to pian his­to­riaa Tai­val­kos­kel­la? – Tar­vet­ta on, te­ki­jöi­tä ei: "Haemme heitä sään­nöl­li­ses­ti, mutta ha­luk­kai­ta tu­li­joi­ta ei vain löydy"

Taivalkosken sivistyslautakunnan kokouksen esityslistalla oli keskiviikkona monta lasten päivähoitoon liittyvän toimen täyttämistä.

– Perhepäivähoito on vähentynyt meilläkin viime vuosien aikana rajusti. Vielä vuonna 2013 Taivalkoskella oli 14 perhepäivähoitajaa, nyt heitä on neljä, kertoo toimialajohtaja Pekka Turpeinen.

Tarvetta perhepäivähoitajille olisi Turpeisen mukaan vieläkin.

– Haemme heitä säännöllisesti, mutta halukkaita tulijoita ei vain löydy. Siksi ryhmäperhepäivähoitajia nyt tarvitaan.

Sivistyslautakunta julisti tästä syystä haettavaksi kolme ryhmäperhepäivähoitajan tointa syyskuun alusta lukien. Määräaikaan mennessä virkaan haki 13 henkilöä, joista 12 henkilöä täytti pätevyysvaatimukset.

Toimeen tulivat valituiksi Jaana Oikarinen, Marjo-Riitta Määttä ja Kirsi Tolonen. He kaikki ovat olleet jo aikaisemmin määräaikaisessa työsuhteessa.

Päivähoitoon tulevien lasten ikäluokat ovat Taivalkoskella pienentyneet viime vuosien aikana ja tulevat edelleen pienenemään. Tämän vuoksi päivähoidossa on paljon määräaikaista henkilöstöä.

– Päivähoitoon tulevien lasten suhteellinen määrä on kuitenkin viime aikoina hieman noussut, joten päivähoitoon tarvitaan vielä ainakin jonkin aikaa tilapäisiä määräaikaisia päivähoitajia. Myös vuorohoidon tarve näyttää säilyvän vielä ainakin jonkin aikaa suurena, joten tämän vuoksi ryhmäperhepäivähoitoon tarvitaan ryhmäperhepäivähoitajia määräaikaisesti, Turpeinen kertoo.

Varhaiskasvatuksessa ryhmäperhepäiväkoti Tenavatuvalla tarvitaan yksi ja Taaperotuvalla kaksi määräaikaista ryhmäperhepäivähoitajaa. Kyseisiä tehtäviä ovat määräaikaisilla sopimuksilla hoitaneet Hilkka Karvonen, Sirkku Siira ja Ira Korpua. Sivistyslautakunta jatkoi heidän työsopimuksiaan ajalle 1.9.2019 – 31.8.2020.

Lisäksi määräaikaiseen perhepäivähoitajan työsopimussuhteeseen lautakunta valitsi perhepäivähoitajat Aila Karhu ja Marjo Kynsijärvi. He hoitavat lapsia omassa kodissaan. Heidän työsopimussuhteensa on ajalle 1.10.2019 – 30.9.2020.