Pia­nis­ti, kant­to­ri, kult­tuu­ri­vai­kut­ta­ja ja ka­las­ta­ja kon­ser­toi Kuu­sa­mo­ta­los­sa

Posiolaislähtöinen pianisti Pami Karvonen esiintyy yhdessä tähtisopraano Johanna Rusasen kanssa Kuusamotalossa keskiviikkona 3. huhtikuuta.

Kohti valoa -konsertissa kuullaan muun muassa Sibeliuksen, Kuulan, Merikannon ja Rahmaninovin sävellyksiä.​

Pami Karvosen muusikkouden muodostavat toiminta pianistina, säestäjänä, opettajana, urkurina, kuoronjohtajana, kalastajana ja kirjailijana. Hän toimii nykyisin Siuntion suomalaisen seurakunnan kanttorina. ​

Sanan ja sävelen liitto ovat Karvosen intohimo. Suomi 100 –juhlavuonna hänellä oli kunnia suunnitella Arto Noraksen kutsumana Naantalin musiikkijuhlien Kultarannan” Katso pohjoista taivasta” –konsertin ohjelma Jenni Haukion runoantologian innoittamana. Konsertissa kuultiin muun muassa Johanna Rusanen-Kartanolle, Ville Rusaselle ja Pami Karvoselle omistetun Aulis Sallisen uuden teoksen kantaesitys.

Hän on esiintynyt useiden kansainvälisten laulajien kanssa. Karvosen yhteistyökumppaneita ovat mm. Johanna Rusanen-Kartano, Juha Uusitalo, Riikka Hakola, QiuLin Zhang ja Robert Holl.

Pami Karvonen on Lux Musicae –tapahtuman perustaja. Karvonen toimi tapahtuman taiteellisena johtajana yhdentoista vuoden ajan. Hän on myös Siuntion Lauluakatemian perustaja yhdessä Johanna Rusanen-Kartanon kanssa.

Vuonna 2015 Pami Karvonen soitti Sibelius 109 –konserttisarjassa kaikki Sibeliuksen 109 yksinlaulua neljän konsertin sarjana Helsingin Ritarihuoneella. Laulajina toimivat mm. Monica Groop, Jorma Hynninen, Helena Juntunen, Waltteri Torikka ja Christian Juslin. HS/Vesa Siren kirjoitti konserttisarjasta muun muassa ”valtavana urakkana ja fantastisena kulttuuritekona”.

Pami Karvonen on ensimmäinen länsimainen pianisti, joka on kutsuttu esiintymään kiinalaisen musiikin esittäjänä Hong Kongin kiinalaisen orkesterin solistina.