Pii­lo­pirt­ti kes­kel­lä kaikkea – Uusi ma­joi­tus­pal­ve­lu­yri­tys Tai­val­kos­ken Pit­kä­lam­men ran­nal­le

<p>Ulla Luokkanen ja Kari Luukonen ovat vuokranneet Taivalkosken kunnalta majoituspalveluyrityksen tilat, jotka sijaitsevat Pitkälammen rannalla.</p> <p>Tontilla on päätalon lisäksi rantasauna, grillikota ja oivalliset puitteet kylmäsavustukseen.</p>
Ulla Luokkanen ja Kari Luukonen ovat vuokranneet Taivalkosken kunnalta majoituspalveluyrityksen tilat, jotka sijaitsevat Pitkälammen rannalla.
Ulla Luokkanen ja Kari Luukonen ovat vuokranneet Taivalkosken kunnalta majoituspalveluyrityksen tilat, jotka sijaitsevat Pitkälammen rannalla.

3,5 kilometriä Taivalkosken keskustasta kohti Jokijärven kylää. Sieltä löytyy maanpäällinen paratiisi, jossa kaikki on kohillaan. Pitkälampi, hyvin hoidettu mäntymetsä ympärillä, hiiskumaton hiljaisuus ja asialliset puitteet vaikka kokousten, koulutustilaisuuksien tai perhejuhlien järjestämiseen.

Taivalkosken kunta on vuokrannut entiset Oulun seudun ammattiopiston (OSAO) koulutus- ja virkistyskäytössä olleet tilat yksityiselle toimijalle, joka vuokraa luonnonkaunista Taivalkeidasta ulkopuolisille.

– Taivalkeidas on majoituspalveluyritys yrityksille ja yksityisille henkilöille. Tartuimme tähän mahdollisuuteen, koska Taivalkoskella on riittämättömät majoitustilat vähänkin suuremman tapahtuman ollessa kysymyksessä, kertovat Ulla Luokkanen ja Kari Luukkonen. He ovat Taivalkeitaan omistajapariskunta.

Päärakennus on valmistunut 1990 ja sen jokaisesta ikkunasta avautuu jylhät järvimaisemat. Lisäksi tontilta löytyy rantasauna, jonne mahtuu kerralla hyvinkin toista kymmentä ihmistä. Pitkälammen rannalla on myös iso grillikota, jossa sopii isompikin porukka paistemaan makkaraa. Erikoisuutena on savustuspiste, missä voi savustaa sekä lämminsavu- että kylmäsavukalaa.

– On täällä ollut kaksi savusaunaakin, jotka kummatkin ovat aikojen saatossa palaneet, Luukkonen kertoo.

Taivalkeitaan on alunperin rakentanut Taivalkosken Metsäoppilaitos omiin tarpeisiinsa. Sittemmin Taivalkosken kunta osti paikan itselleen, ja kesäkuussa Luokkanen ja Luukkonen vuokrasivat alueen, jossa heidän majoituspalveluja tarjoava yrityksensä toimii.

Lisää Koillissanomissa printissä tai näköislehdessä.