Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Juuri nyt: Hyvälle tyy­pil­le 500 euroa – tai­val­kos­ke­lai­nen puu­ta­va­ra-au­ton­kul­jet­ta­ja Juha Par­viai­nen sai Met­sä­mies­ten Säätiön sti­pen­din

Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta – ei ole väärin unel­moi­da niistä kai­kis­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Piispan jou­lu­ter­veh­dys: Le­vot­to­ma­na ai­ka­na­kin tulee joulu

Uudessa testamentissa on kaksi joulukertomusta. Tuttu Luukkaan jouluevankeliumi kuvaa onnellisia, joskin koruttomia tapahtumia Betlehemin seimen ympärillä. Vähemmän tunnetussa Matteuksen evankeliumin joulukertomuksessa on uhkaavampi tunnelma.

Matteuksen kertomuksessa Joosef epäröi ottaa Mariaa vaimokseen ja vasta enkelin ilmestyminen saa hänet vakuuttuneeksi aikeistaan. Sen jälkeen kuningas Herodes yrittää saada itämaan tietäjien kautta selville vastasyntyneen Jeesuksen olinpaikan. Kun se ei onnistu, raivostuu Herodes ja käynnistää Betlehemissä lastenmurhan. Joosef ehtii viedä perheensä pakoon Egyptiin.

Tänä jouluna Matteuksen joulukertomus puhuttelee erityisellä tavalla. Elämä on nytkin, armon vuonna 2022, haurasta. Euroopassa on käynnistynyt laajamittainen sota, joka luo uhkakuvia koko maailman ylle. Hävityksen ja kaaoksen voimat ovat tänä vuonna ryöpsähtäneet taas räikeästi esiin.

Jeesuksen perhe pakeni Egyptiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.