Poh­jois-Poh­jan­maan työt­tö­myys edel­leen lie­väs­sä kas­vus­sa - Tai­val­kos­kel­la on alueen kun­nis­ta yhä eniten työt­tö­miä

Koronavirusepidemia ei vielä näkynyt helmikuun lopun luvuissa.

Eniten työttömänä oli rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöitä.
Eniten työttömänä oli rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöitä.
Kuva: Martta Oinas-Panuma / Arkistokuva

Pohjois-Pohjanmaalla oli helmikuun lopussa 19 800 työtöntä työnhakijaa mukaan lukien lomautetut. Tämä on lähes 600 työtöntä eli kolme prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Tammikuusta työttömien määrä väheni 400:lla. Lomautettujen määrä ei lisääntynyt tammi- ja helmikuiden välillä. Helmikuun lopussa lomautettuja oli 1 750, mikä on 300 enemmän kuin vuosi sitten. Työpaikkoja oli edelleen runsaasti tarjolla. Helmikuun aikana TE-toimistossa oli avoimia työpaikkoja lähes 11 000, mikä on yli 900 enemmän kuin vuosi sitten. Uusia työpaikkoja tuli helmikuussa avoimeksi 4 900.

Työttömyysaste oli helmikuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla 10,6 prosenttia. Vuosi sitten se oli 10,3 prosenttia. Koko maan työttömyysaste oli 9,5 prosenttia.

Kunnista Taivalkoskella oli edelleen eniten työttömiä (13,4 prosenttia). Vähiten työttömiä oli Reisjärvellä (6,1 prosenttia).

Useimmissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa työttömien määrä lisääntyi viime vuoden helmikuuhun verrattuna.

Suhteellisesti eniten lisäystä oli Raahessa, Pyhäjoella ja Kärsämäellä.

Alhaisimmat työttömyysasteet olivat Reisjärven ohella Lumijoella (7,0 prosenttia) ja Limingassa (7,1 prosenttia). Taivalkosken jälkeen korkeimmat työttömyysasteet olivat Vaalassa (13,3 prosenttia) ja Pyhäjärvellä (12,7 prosenttia).

Ammattiryhmittäin tarkasteltuna työttömänä oli eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöitä (4 300), ammatteihin luokittelemattomien ryhmiin kuuluvia (3 600), palvelu- ja myyntityöntekijöitä (3 300) sekä erityisasiantuntijoita (2 300).

Uusia avoimia paikkoja oli helmikuussa määrällisesti eniten palvelu- ja myyntityössä sekä ryhmässä "Muut työntekijät". Näitä ovat muun muassa rakennusapulaiset, toimisto- tai laitossiivoojat).

Kolmanneksi eniten työtä oli tarjolla rakentamisen, korjauksen ja valmistuksen työntekijöille.