Pölk­ky-hiih­to osaksi kan­sain­vä­lis­tä mas­sa­hiih­to­sar­jaa - Ari Luusua edustaa tu­le­val­la kau­del­la Tai­val­kos­ken Met­sä-Veik­ko­ja

Taivalkoskella keväisin hiihdettävä Pölkky-hiihto nousee ensi keväänä kansainvälisten massahiihtotapahtumien luokkaan. Metsä-Veikot allekirjoitti torstaina sopimuksen

Pölkky-hiihdon liittämisestä osaksi Visma Ski Classicsin Challengers-sarjaa. Koillismaalla Visma Ski Classics on tullut tutuksi muun muassa sarjan pro-kisoja kiertävän posiolaisen Heli Heiskasen myötä. Challengers-sarja tulee Pro-sarjan rinnalle.

– Tuossa kevättalvella otettiin yhteyttä Vismasta, että siellä ollaan kehittämässä tämän A-sarjan rinnalle tällaista B-sarjaa. Tämä on vähän verrattavissa siihen, kun maastohiihdossa on maailmancupp ja sitten B-sarjana on Skandinavia Cup ja ampumahiihdossa taas on maailmancup ja sitten IBU Cup, seurakehittäjä Ilkka Luttunen Metsä-Veikoista kertoo.

Taivalkoskelaiset päättivät tarttua mahdollisuuteen ja lähtevät järjestämään kansainvälistä massahiihtotapahtumaa. Visma Ski Classics Challengers-sarjan kisa hiihdetään Taivalvaaralla ensimmäisenä pääsiäispäivänä 12. huhtikuuta.

– Kilpailumatkana tulee olemaan 50 kilometriä ja hiihtotapana perinteinen, kuten näissä Ski Classics-kisoissa yleensä, Luttunen sanoo.

Pääsiäisen ympärille on Taivalkoskella kehittymässä jälleen varsinainen hiihdon suurtapahtuma, sillä kisoja riittää neljälle päivälle.

– Perjantaina ja lauantaina hiihdetään FIS-kisat. Sunnuntaina on sitten tämä Ski Classics-kisa ja maanantaina on vielä tarkoitus järjestää perinteinen Pölkky-hiihto. Katsotaan, että olisiko se sitten vapaalla hiihtotavalla, sanoo Luttunen.

Luttunen kertoo, että pääsiäisen hiihtokisojen järjestäminen tulee vaatimaan noin 200 talkoolaisen panosta. Ski Classics-kisan järjestelyt lähtevät toden teolla liikkeelle jo kesän aikana.

– Tapahtumalle tulee omat Facebook-sivut ja nettisivut ja sitten alkaa myynti tuonne ulkomaille. Lisäksi pitää järjestellä lentokenttäkuljetuksia ja majoituksia sun muuta.

Metsä-Veikoille kova vahvistus: Ari Luusua pukeutuu taivalkoskelaisseuran verkkareihin
Janne Kaikkonen

Taivalkosken Metsä-Veikot saa hiihtoladuille kovan luokan vahvistuksen. Ari Luusua edustaa tulevalla kaudella Metsä-Veikkoja.

– Nyt tuli tällainen mahdollisuus. Taivalkoskelta pyydettiin vähän vetoapuna myös seurakehittämiseen. Täällähän tulossa myös Hopeasompaa tuon Ski Classics-sarjan lisäksi, Luusua kertoi perjantaina puhelimessa.

Luusua hiihtää ensi talvena kotimaan kisoja Metsä-Veikkojen riveissä. Edellistalven tapaan ohjelmassa tulee olemaan myös Ski Classics-sarjan kisoja.

– Vielä ei ole tarkkaa tietoa, että hiihdänkö niitä kaikkia. Kotimaan kisoissa on hienoa, että pääsen myös hiihtämään viestiä Metsä-Veikkojen kanssa.

Luusuan aikeissa ei ole muuttaa Taivalkoskelle seuravaihdoksessa huolimatta.

– Postiosoite säilyy Rovaniemellä.