Pölkky Kuu­sa­mol­le komea voitto Vam­pu­las­ta

Pölkky Kuusamo nappasi maanantai-iltana kotikentällään komean 3-0-voiton LP-Vampulasta.
Pölkky Kuusamo nappasi maanantai-iltana kotikentällään komean 3-0-voiton LP-Vampulasta.
Kuva: mikko halvari

Viime viikolla Sveitsin Luganossa Euroopan Challenge Cupia voitokkaasti pelannut Pölkky Kuusamo palasi komeasti kotimaiselle liigakentälle maanantai-iltana, kun se voitti kotonaan LP-Vampulan 3-0 ( 25-22, 25-12, 25-21 ).

Pölkky Kuusamo teki kahdessa ensimmäisessä erässä tuhoisaa jälkeä hyökkäyksessä, mistä kertovat hyökkäysprosentit 58 ja 67. Kolmannessa erässä Vampula heräsi taistelemaan ja karkasi jo 19-14-johtoon. Tässä vaiheessa Pölkky Kuusamon päävalmentaja Timo Tolvanen kasasi joukot aikalisälle. Erän loppu sujuikin kotijoukkueen tahtiin ja etenkin Jonna Wasserfaller oli syöttöruudussa elementissään. Wasserfaller syötti ottelussa kaikkiaan viisi ässää, joista kolme päätöseräss.

– Pelasimme hyvää ja monipuolista hyökkäyspeliä, Tolvanen kehui. Samoilla linjoilla oli myös joukkueen hakkuri Lucia Babic.

Tolvanen kertoi pistäneensä joukkueen harjoittelemaan heti torstaina, jolloin joukkue palasi kotiin voittoisalta Luganon reissulta.

– Se toimi. Saatiin matkaväsymys heti pois.

Tolvanen halusi mainita myös keskipelaajien Jonna Wasserfallerin ja Anna Wruckin vastaanottopelaamisen.

– Meidän paras vastaanottoprosentti on meidän keskipelaajilla, molemmilla sata.

Wasserfallerilla oli ottelussa neljä ja Wruckilla yksi vastaanotto.

LP-Vampula tuli Kuusamoon allaan lauantaina Pihtiputaalla koettu 2-3-tappio Suomen Cupin välierässä. Päävalmentaja Darko Dobreskovin mukaan joukkue ei ollut henkisesti valmis pelaamaan näin pian raskaan tappion jälkeen.

– Ei oltu valmiita. Lauantaina meillä oli tärkeä peli.

Samoilla linjoilla oli myös joukkueen hakkuri Iina Andrikopoulou.

– Tosi huono peli meiltä.

Lucia Babic pelasi hyvän ottelun.
Lucia Babic pelasi hyvän ottelun.
Kuva: mikko halvari

Maanantai-illan toisessa ottelussa Hämeenlinna voitti kotonaan LiigaPlokin 3-1. Mestaruusliigan sarjataulukossa LiigaPloki ja Pölkky ovat tasapistein kärjessä. Tosin LiigaPlokilla on pelattuna yksi ottelu Pölkkyä enemmän, 14. Pisteitä molemmilla on kasassa 33.

LP-Vampula jatkaa tiistaina pelejään Rovaniemellä WoVon vieraana. Pölkky Kuusamo pelaa Mestaruusliigaa seuraavan kerran sunnuntaina, kun se kohtaa vieraskentällä Nurmossa JymyVolleyn. Kuusamossa ei tämän vuoden puolella enää nähdä liigalentopalloa. Sen sijaan reilun viikon kuluttua, keskiviikkona 18. joulukuuta Kuusamossa pelataan Euroopan Challenge Cupin lentopalloa, kun Lugano saapuu vuorostaan Kuusamoon.

Pölkky Kuusamo – LP-Vampula 3-0 ( 25-22, 25-12, 25-21)

Pölkky Kuusamo: Babic 14/+9, Kosonen 12/+7, Wasserfaller 10/+6.

LP-Vampula: Cveticanin 1/+5, Agrebi 7/-, Andrikopoulou 6/-2.

Yleisöä:422.