Pölkky Kuu­sa­mon voit­to­put­ki jatkuu – yh­teis­hen­keä ei ra­ken­ne­ta vip­pas­kons­tein vaan yhdessä te­ke­mäl­lä: “Ollaan samassa ve­nees­sä, vaikka ei ol­la­kaan kaikki samasta maasta”

Valmentaja Timo Tolvanen kertoo, että joukkue on todella työteliäs. Kuvassa Tolvasen kanssa Veera Hämäläinen. Arkistokuva.
Valmentaja Timo Tolvanen kertoo, että joukkue on todella työteliäs. Kuvassa Tolvasen kanssa Veera Hämäläinen. Arkistokuva.
Kuva: Kaisa Vänskä

Kahdeksan päivää, yhdeksän peliä, yksi häviö, kaksi turnausvoittoa. Pölkky Kuusamo napsii ykkössijoja niin koti-Suomessa kuin ulkomaillakin. Pölkky voitti harjoitusleirillä Puolassa kaikki kolme turnauspeliään.

–Hävisimme ensimmäisen harjoituspelin tsekkiläisjoukkuetta vastaan 4-0. Se oli meille muistutus siitä, että oli vastustaja kuka tahansa, pitää olla aina valmis pelaamaan täysillä. Turnauksen viralliset pelit voitimme kaikki, kertoo päävalmentaja Timo Tolvanen.

Joukkue on hitsautunut yhteen Tolvasen mukaan todella nopeasti. Varakapteeni, yleispelaaja Jessica Kososen mukaan joukkue koostuu samanhenkisistä ihmisistä ja on sopiva sekoitus erilaisia persoonia.

Yhteishenkeä ei Tolvasen mukaan rakenneta vippaskonsteilla vaan yhdessä tekemällä, toisista välittämällä ja olemalla aidosti kiinnostuneita joukkuetoverien elämästä myös kentän ulkopuolella.

–Pelasin viime vuoden Sveitsissä ja olin siellä ulkomaalainen. Huomasin miten tärkeää on, että pääsee joukkueeseen heti mukaan, Jessica Kosonen kertoo.

–Halusin pitää huolen siitä, että kaikki tuntevat kuuluvansa samaan porukkaan. Ollaan samassa veneessä, vaikka ei ollakaan kaikki samasta maasta.

Lue lisää näköislehdestä tai printistä.