Pölkky Oy on entistä kan­sain­vä­li­sem­pi – Hyvät ko­ke­muk­set ul­ko­maa­lais­taus­tais­ten työn­te­ki­jöi­den rek­ry­toi­mi­ses­ta

Pölkky Oy:n hallinto- ja henkilöstöjohtaja Maria Virranniemi ja henkilöstöpäällikkö Aleksi Laaksonen (oik.) ovat tyytyväisiä ulkomaalaistaustaisten työntekijöidensä työpanokseen. Myös Zia Zahir ja Rabbani Hoseini viihtyivät työssään.
Pölkky Oy:n hallinto- ja henkilöstöjohtaja Maria Virranniemi ja henkilöstöpäällikkö Aleksi Laaksonen (oik.) ovat tyytyväisiä ulkomaalaistaustaisten työntekijöidensä työpanokseen. Myös Zia Zahir ja Rabbani Hoseini viihtyivät työssään.
Kuva: Helena Matila

– Keräilyä, varastotöitä, pakettien merkintää tarhassa ja muita lähetykseen liittyviä tehtäviä. Työ on mukavaa, fyysistä, mutta ei raskasta. Kaiken lisäksi se tarjoaa arvokasta työkokemusta.

Näin kuvaavat 20-vuotiaat Rabbani Hoseini ja Zia Zahir mennyttä kesää ja kausityötään kuusamolaisessa Pölkky Oy:ssä. Takana on kaksi kuukautta Pölkyn lähetyksessä ja miehet ovat kokemukseensa tyytyväisiä.

Pölkky on lähtenyt tietoisesti kehittämään monimuotoista ja kansainvälisempää työyhteisöä rekrytoimalla ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä.

Kesän mittaan yrityksessä on työskennellyt puolenkymmentä, neljää eri kansallisuutta edustavaa ulkomaalaistaustaista kausityöntekijää tai opintoihin kuuluvaa työharjoittelua suorittavaa henkilöä.

– Työntekijöitä on ollut kolmella eri osastolla, sahalla, höylällä ja lähetyksessä. Osa on jo alan koulutuksessa ja suorittaa meillä työharjoittelua ja sitten on kausityöntekijöitä, kertoo hallinto- ja henkilöstöjohtaja Maria Virranniemi.

Aikaisemmin Pölkyllä on työskennellyt suomalaisten lisäksi myös venäläistaustaisia työntekijöitä, mutta muuten monikulttuurisuus on Pölkylle vielä suhteellisen uusi asia, Virranniemi sanoo.

– Monimuotoisuus rikastuttaa koko työyhteisöä ja saadut kokemukset ovat olleet ehdottomasti hyviä. Olen kuullut ainoastaan positiivista palautetta ja ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden työntekoon ja työmoraaliin ollaan tyytyväisiä.

Työyhteisö on ottanut erilaisen taustan omaavat työntekijät myönteisesti vastaan.

– Mikäli ennakkoluuluja olisi etukäteen ollutkin, ovat ne pian kaikonneet. Työkaverit ovat olleet positiivisesti yllättyneitä.

Myös Hoseini ja Zahir kokevat, että heidät on otettu työpaikalla hyvin vastaan.

– Meihin suhtauduttiin samalla lailla, kuin suomalaisiinkin työntekijöihin. En kokenut siinä mitään eroa, Zahir kertoo.

Työyhteisön kansainvälistymisen myötä yrityksessä on kiinnitetty huomiota muun muassa työnohjaukseen. Turvallisuusasiat ovat alalla erittäin tärkeitä ja suomen kielen taidon on oltava riittävällä tasolla.

– Esimerkiksi lähetyksessä on pystyttävä hoitamaan radiopuhelinliikennettä ja kaikki paperit on suomeksi, kertoo henkilöstöpäällikkö Aleksi Laaksonen.

Afganistanista turvapaikanhakijoina Suomeen ja Kuusamoon vuonna 2015 tulleet Hoseini ja Zahir puhuvat suomea jo sujuvasti. Töissä kielitaito kehittyy huomaamatta ja alan sanasto karttuu.

Kuusamon suurimpiin työnantajiin kuuluva Pölkky Oy on rekrytoinut viime aikoina runsaasti väkeä ja tälläkin hetkellä haetaan muun muassa tuotantotyöntekijöitä.

Lue koko juttu 14.8.2019 näköislehdestä.

Fakta

Pölkky Oy

Pohjois-Suomen suurin yksityinen puunjalostaja.

Konsernin liikevaihto noin 170 miljoonaa euroa vuodessa.

Vuosittainen sahatavaratuotanto on 700 000 m³, josta jatkojalostetaan noin 30 prosenttia.

Yhtymässä osakkuusyrityksineen on työntekijöitä noin

420

Kuusamossa sijaitsevan päätoimipaikan lisäksi tuotantolaitokset Taivalkoskella, Oulussa, Pohjois-Kuusamon Kitkalla sekä Kajaanissa.

Yritys perustettu vuonna

1968