Mainos

Po­ly­ure­taa­ni on tehokas läm­mö­ne­ris­te, minkä asen­nus­no­peus yl­lät­tää ko­ke­neen­kin ra­ken­ta­jan – ”U­re­taa­ni so­vel­tuu lähes kaik­kiin eris­tys­koh­tei­siin, niin mökin saunaan kuin teol­li­suus­ti­loi­hin"

Kaamos Uretaani on aloittanut toimintansa tänä keväänä neljän työntekijän voimin. Polyuretaanieristykseen erikoistunut yritys palvelee niin yrityksiä kuin yksityisasiakkaita koko Lapin alueella.

Paikallinen kylmä- ja lämpöeristyksiin erikoistunut yritys Kaamos Uretaani tekee ruiskutusmenetelmällä polyuretaanin lämpöeristyksiä ja polyureapinnoituksia. ”Käyttämämme menetelmät sopivat kattojen, seinien ja lattioiden eristämiseen niin omakotitaloissa, rivitaloissa, kerrostaloissa kuin tuotanto- ja teollisuustiloissa”, Kaamos Uretaanin hallituksen puheenjohtaja Sauli Sääskilahti esittelee.
Paikallinen kylmä- ja lämpöeristyksiin erikoistunut yritys Kaamos Uretaani tekee ruiskutusmenetelmällä polyuretaanin lämpöeristyksiä ja polyureapinnoituksia. ”Käyttämämme menetelmät sopivat kattojen, seinien ja lattioiden eristämiseen niin omakotitaloissa, rivitaloissa, kerrostaloissa kuin tuotanto- ja teollisuustiloissa”, Kaamos Uretaanin hallituksen puheenjohtaja Sauli Sääskilahti esittelee.

Tällä hetkellä markkinoiden tehokkaimmaksi rakennuseristeeksi tituleerattu polyuretaanivaahto (lyh. PU) on täysin nimensä veroinen ominaisuuksiltaan. Sen lämpökerroin on parhaimmillaan seinässä kolminkertainen ja lattiassa jopa viisinkertainen verrattuna villaeristeisiin. Tämä ruiskutettava vaahtoeriste ei homehdu, pilaannu tai ime kosteutta pitkänkään ajan jälkeen.

– Olipa kyseessä sitten rakennuksen alapohja, lattia, seinä tai yläpohja, polyuretaani tarttuu tehokkaasti eri pinnoille, jopa vaikeapääsyisille tai epäsäännöllisille. Se sopii moneen eri rakentamisen käyttötarkoitukseen: tiivistämiseen, täyttämiseen ja eristämiseen, esittelee Lapissa vastikään aloittaneen Kaamos Uretaanin hallituksen puheenjohtajana toimiva Sauli Sääskilahti Rovaniemen toimistollaan.

Polyuretaani muodostetaan kahdesta komponentista, jotka sekoittuessaan polymeroituvat ja vaahdottuvat. Tämä vaatii tarkoitukseen sopivan ruiskutuskaluston, jotta kemikaalit sekoittuvat läpikotaisin ennen kuin ne lähtevät ruiskutuspistoolista. Kaamos Uretaani omistaa kaksi Ruotsista saapunutta pakettiautoa, joiden takatiloista löytyvät laadukkaat ruiskutuskalustot. Yritys tarjoaa lämpö- ja vesieristyksiä pohjoisen yrityksille ja yksityisasiakkaille asiakaslähtöisesti, asiantuntemuksella ja luotettavasti.

– Toimintaperiaatteenamme on aina ensin selvittää asiakkaan toiveet ja tarpeet, joiden pohjalta pystymme tarjoamaan juuri oikeat eristysratkaisut. Tarvekartoituksemme on aina ilmainen, eikä sido kaupantekoon. Asiakkaan ei siis tarvitse ostaa sikaa säkissä, Sääskilahti lupaa.

Yritys syntyi asiakkaiden tarpeista

Kaamos Uretaani toimii tytäryhtiönä Kaamos Sähkön alla. Sääskilahti perusti aurinkoenergiaan erikoistuneen yrityksen yhdessä toimitusjohtaja Kimmo Korhosen kanssa alun perin Kuopiossa. Nykyisin sekä Kaamos Sähkö että Kaamos Uretaani toimivat sekä Lapin että Savon seudulla. Työntekijöitä molemmissa yhtiöissä on yhteensä 14 henkilöä.

– Syy sille, että kiinnostuimme uretaanieristyksestä, syntyi asiakkaidemme tarpeista. Saimme palautetta mahdollisilta asiakkailta siitä, että he olisivat valmiita ostamaan Kaamos Sähkön aurinkopaneelit meiltä heti, kunhan heidän katto- ja lisäeristysremonttinsa olisi tehty, Sääskilahti esittelee.

Tästä rohkaistuneena alkoi Sääskilahti selvittämään, jos he voisivat auttaa jollain tavoin eristysongelman kanssa painivia asiakkaita. Ensin yrittäjä tiedusteli mahdollisia yhteistyökuvioita puhallusvillayritysten kanssa, mutta kiinnostui nopeasti uretaanivaihtoehdosta.

– Lähdin tutkimaan polyuretaanieristystä enemmän ja vaikutuin sen hyödyistä ja laadusta. Samassa etsinnässä löysin myös kokeneen uretaanieristykseen erikoistuneen yrityksen Orimattilasta, joiden kanssa solmimme tästä melko pian yhteistyösopimuksen, Sääskilahti kertoo.

Ruiskutettavan uretaanieristeen etuna hyvien lämpöarvojen lisäksi on asennusnopeus, saumattomuus sekä mahdollisuus eristää kaiken muotoisia pintoja ja materiaaleja.
Ruiskutettavan uretaanieristeen etuna hyvien lämpöarvojen lisäksi on asennusnopeus, saumattomuus sekä mahdollisuus eristää kaiken muotoisia pintoja ja materiaaleja.

Mihin tiloihin polyuretaanieriste sopii?

Polyuretaanieristeitä voidaan käyttää rakennuksen lähes kaikessa eristämisessä. Se sopii moneen eri rakentamisen käyttötarkoitukseen, niin tiivistämiseen, täyttämiseen kuin eristämiseenkin.

– Polyuretaanieriste on solumuovieriste, jolla voidaan toteuttaa ohuempia ja tiiviimpiä eristeratkaisuja kuin muilla solumuovi- tai villaeristeillä. Sisällä oleva kaasu parantaa sen eristyskykyä, esittelee Sääskilahti.

Erityisesti lämpöeristämisessä polyuretaanivaahto on erinomainen aine sen kestävyytensä takia. Vaahtoa voidaan käyttää laajalti rakennuksen eri osissa aina perustuksista vinttiin sekä saunatiloissa.

– Polyuretaaninvaahdon injektointimenetelmällä voimme nostaa vajonnutta maanvaraista lattiaa ja jopa tukea tai nostaa perustuksia. Se sopii myös erinomaisesti sulkemaan haljenneen betonin tai kalliorakenteiden vesivuodon, Sääskilahti lisää.

Kaamos Uretaani tarjoaa markkinoille ruiskutettavan polyuretaanieristeen sekä suljetulla että avoimella solulla.

– Avoin solu on homehtumaton, painumaton ja hengittävä uretaani, joka sopii erinomaisesti sisäilmarakentamiseen. Sitä käytetään erityisesti rakennusten alapohjissa, seinissä ja yläpohjissa, Sääskilahti esittelee.

– Suljettu solu on taas homehtumaton uretaani eli kaasu- ja vesitiivis eristys. Sitä käytetään erityisesti vaativissa kohteissa, joissa pitää pyrkiä estämään Radonin ja muiden haitta-aineiden pääsyn huonetilaan sekä kosteuden rakenteisiin. Tavallisesti suljettua solua käytetään alapohjissa, kellareissa, tukimuureissa sekä laatoissa.

Avaimet käteen -palvelu takaa sujuvan kokonaisuuden

Sääskilahden tietojen mukaan tällä hetkellä Lapista ei löydy vastaavaa uretaanieristeratkaisuja tarjoavaa yritystä kuin Kaamos Uretaani. Keväällä aloittaneessa firmassa työskentelee tällä hetkellä neljä ammattimiestä.

– Olemme avoimia kaikenlaisille uretaanieristysprojekteille. Kannattaa olla rohkeasti yhteydessä ja tiedustella erilaisia eristysratkaisuja, Sääskilahti kannustaa.

– Suunnittelemme jokaiseen kohteeseen yksilöllisen eristysratkaisun.

Onko sinulla tarve kylmä- tai lämpöeristykselle, joka kestää aikaa ja eristää tehokkaasti? Ole yhteydessä Kaamos Uretaanin asiantuntijoihin joko soittamalla tai laittamalla viestiä tämän lomakkeen kautta.

Kaamos Uretaani

Yhteystiedot:

Sauli Sääskilahti

Lapin alue

040 653 0651

info@kaamossahko.fi


www.kaamosuretaani.fi